Çığlık (Scream) serisinin 6. filmi önümüzdeki hafta, 10 Mart günü vizyonda olacak. Bu sebeple filmin yapım şirketi Paramount Pictures, reklam işini hızlandırmış durumda. Hem sanal hem de gerçek hayatta yaptıkları normal ve viral reklamlarla filmin gişede hızlı bir başlangıç yapmasını istiyorlar.

İşte bu viral reklamlardan birisi ve belki de en ilginci geçtiğimiz pazartesi günü Sonoma, California'da gerçekleşti. Çığlık serinin katili Ghostface'in kostümünü giymiş birisi tam bir gün boyunca sokakta durup insanları izledi. Bundan rahatsız olan birçok kişi de polise ihbar yağdırdı. Bunun üzerine Sonoma Polis Departmanı olayı soruşturdu ve kişinin Paramount tarafından reklam amaçlı tutulduğu yönünde halkı bilgilendiren bir açıklama yaptı.

Ghostface kostümlü kişi sokakta bekliyor (sağ altta) / Sonoma, California

Özellikle 1996'daki ilk Çığlık filminin büyük çoğunluğunun Sonoma'da çekildiğini ve Amerikan halkının olayları ne kadar ciddiye aldığını düşünecek olursak bu ihbarları normal karşılayabiliriz. Öte yandan Paramount'un da hakkını vermek lazım. Sonuçta insanların ilgisini bir şekilde çekip amaçlarına ulaşmışlar.

Haftaya Cuma sinemalarda olacak Çığlık 6 filminde, özellikle son dönemde Wednesday dizisiyle popülaritesini ciddi derece arttıran Jenna Ortega ve Melissa Barrera başrolde yer alıyor. Ayrıca şimdiye dek serinin tüm filmlerinde bulunan Courtney Cox ve 4. filmde "Kirby Reed" karakterine hayat veren Hayden Panettiere de kadrodaki diğer ünlü isimler.


Kaynak: /Film – Scream 6's Viral Marketing Campaign Scared People Into Calling 911

Paylaş