Kanada'nın en büyük oyun stüdyosu olan Behaviour Interactive'in ilk olarak 2016 yılında piyasaya çıkardığı Dead by Daylight oyununun filmi için hazırlıklar başladı. Hayatta kalma türünde bir korku oyunu olan Dead by Daylight için Amerikan sinemasında korku türü deyince akla gelen Blumhouse ve türün usta ismi James Wan'ın şirketi Atomic Monster bir araya geliyor.

Behaviour Interactive'in sorumlu müdür yardımcısı Stephen Mulrooney filmle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Korku filmi endüstrisinin iki büyük devi Jason Blum ve James Wan'la çalışacağımız için çok heyecanlıyız. Dead by Daylight evrenini böylece daha da büyüteceğiz. ...Oyunu büyük ekrana taşımak için Atomic Monster ve Blumhouse'la birlikte çalışmaktan daha iyisi olamaz."

Testere, Insidious, The Conjuring gibi başarılı korku filmlerinin yönetmeni James Wan ise oyunla ilgili şunları söyledi:

"Behaviour ekibi "Dead by Daylight" oyunuyla korku dünyasına adeta bir aşk mektubu yazmış. Oyun, harika bir atmosfere ve korkutucu kötü karakterlere sahip. Bu da onu sinemaya uyarlamak için mükemmel kılıyor. Atomic Monster olarak oyunun hayranıyız ve Blumhouse'la birlikte bu korkunç dünyayı büyük ekrana taşıyacağımız için heyecanlıyız."

Paranormal Activity, Get Out, The Purge ve daha birçok korku filminin yapımcısı Jason Blum ise bu iş birliğiyle ilgili şunları ekledi:

"Şunu biliyoruz ki dünyada Dead by Daylight oyununun birçok seveni var ve bu oyunu büyük ekrana taşırken onu seven ve takdir eden insanlarla birlikte çalışmak önemli. Behaviour ve Atomic Monster'ın oyunu en iyi şekilde hayata geçirirken bize yardımcı olacaklarına eminiz."

Dead by Daylight, bir oyuncunun "katil", diğer oyuncuların ise "hayatta kalmaya çalışanlar" olarak katilden kaçmaya çalıştıkları çok oyunculu bir korku oyunu. 2016 yılında ilk çıktığından bu yana 50 milyondan fazla oyuncuya ulaşan oyunda kendine özgü karakterler dışında Elm Sokağı Kâbusu, Teksas Katliamı, Çığlık, Evil Dead, Halloween, Hellraiser gibi ünlü korku filmlerindeki lisanslı karakterleri de görmek mümkün.


Kaynak: Variety – ‘Dead by Daylight’ Horror Movie Coming From Blumhouse, Atomic Monster and Behaviour Interactive (EXCLUSIVE)

Paylaş