Vizyon öncesi yaptığı büyük reklam ve tanıtım kampanyasıyla dikkat çeken Barbie, gişede 1 milyar dolar barajını vizyondaki üçüncü hafta sonunda geçmeyi başardı.

Dünya çapında şimdiye dek 1,031 milyar dolar hasılata ulaşan film, bunun 572,1 milyonunu Amerika dışında kazanarak yerel pazar dışında büyük bir başarı elde etmiş oldu.

Barbie, aynı zamanda 2023 yılında vizyona giren filmler içerisinde 1 milyar dolar barajını aşan ikinci film oldu. Bu yıl daha önce Süper Mario Kardeşler Filmi de bu barajı geçmeyi başarmıştı.

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerinde yer aldığı filmin yönetmeni Greta Gerwig ise bu başarıyla, "1 milyar dolar barajını geçen ilk solo kadın yönetmen" unvanını elde etmiş oldu.

Warner Bros. film dağıtım şefleri Jeff Goldstein ve Andrew Cripps, filmin başarısıyla ilgili şunları söyledi:

"Dağıtım şefleri olarak, sık sık bir filmin performansından dolayı ağzımız açık kalmaz. Fakat "Barbillion" en iyimser tahminlerimizin bile üzerine çıktı. Bu, Barbie için bir dönüm noktası. Ve böylesine nesiller boyu ikon haline gelmiş bir karakteri; komik, duygusal ve eğlenceli bir hikayeyle hayata geçirmeyi Greta Gerwig'den başkası başaramazdı. Resmen tüm dünyayı pembeye boyadık. Sinema önlerindeki uzun kuyruklar ve tekrar tekrar izlemeler, sinemaların eski gücüne döndüğünü kanıtlar nitelikte. Barbie'nin gerçek dünyada ne kadar ileri gidebileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz."

Kaynak: Deadline

Paylaş