DC'nin başına geçen James Gunn'ın "Gods and Monsters" ismiyle başlatacağı yeni dönem öncesi planlanan son filmlerden biri olan Blue Beetle, hayattaki amacını bulmaya çalışan bir genç olan Jaime Reyes'in "Blue Beetle" adı verilen bir süper kahramana dönüşmesini konu alıyor.

"Scarab" adı verilen antik bir uzaylı biyoteknoloji kalıntısının kendisini konak seçmesiyle birdenbire inanılmaz güçlü özelliklere sahip bir zırhın içinde kendisini bulan Jaime, yeni güçlerine ve kendisiyle konuşan akıllı kostümüne alışmakta başta zorlanıyor. Bu yönüyle film, Tobey Maguire'ın Spider-Man'i ve Robert Downey Jr.'ın Iron Man'ine benziyor desek yanlış olmaz.

Destekçi aile fertlerinin de yardımıyla süper güçlerine alışan Jaime için asıl olaylar bundan sonra başlıyor. Scarab'ın gücüne sahip olmak isteyen kötü kişilerin radarına giren Jaime yani Blue Beetle, baş düşmanı Carapax ile karşı karşıya geliyor. Jaime'nin ailesiyle olan sıkı bağlarını bir zayıflık olarak görüp, bunu kullanarak Blue Beetle'ı alt etmek isteyen Carapax başarıya ulaşacak mı, yoksa "ailenin gücü" mü kazanacak, hep birlikte göreceğiz.

"Carapax" (Raoul Max Trujillo) – Blue Beetle (2023)

Filmin kadrosu genel olarak no-name diyebileceğimiz fakat başarılı isimlerden oluşuyor. Xolo Maridueña'nın "Jaime Reyes / Blue Beetle"a hayat vereceği filmde, Adriana Barraza "Jaime'nin ninesi", Damían Alcázar "Jaime'nin babası", Elpidia Carrillo "Jaime'nin annesi", Belissa Escobedo "Jaime'nin kız kardeşi", Harvey Guillén "Dr. Sanchez", Bruna Marquezine "Jenny Kord", Raoul Max Trujillo "Carapax", Susan Sarandon "Victoria Kord" ve George Lopez "Amca Rudy" rolünde karşımıza çıkıyor.

İlk kez bu büyüklükte bir yapımın yönetmen koltuğuna oturan Porto Rikolu yönetmen Angel Manuel Soto imzalı Blue Beetle, 18 Ağustos'ta sinemalarda gösterime girecek.

Kaynak: Deadline

Paylaş