Bu yıl 34'üncüsü 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali'nin "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda yer alacak 9 film, geçtiğimiz günlerde açıklanmış, biz de buradan duyurmuştuk.

34. Ankara Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Açıklandı
2023 festivallerinden ödülle dönen pek çok filmi Başkentlilerle buluşturacak Ankara Film Festivali, bu yıl 2-10 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ani bir kararla iptal edilmesiyle, Türkiye prömiyerini Antalya'da yapmayı planlayan bazı filmlerin ilk gösterimleri Ankara Film Festivali'ne kalmıştı. Fakat bu festivali yeterince "prestijli" görmeyen yönetmenler, filmlerini festivalden çektiklerini duyurdular. Ve böylece açıklanan 9 filmlik ilk yarışma listesinden geriye 7 film kaldı:

  • Aniden – Melisa Önel
  • Annesinin Kuzusu – Umut Evirgen
  • Cam Perde – Fikret Reyhan
  • Karganın Uykusu – Tunahan Kurt
  • Kör Noktada – Ayşe Polat
  • Sanki Her Şey Biraz Felaket – Umut Subaşı
  • Yüzleşme – Filiz Kuka

İşte bu filmler arasından kazananları belirleyecek jüri de festival tarafından geçtiğimiz gün duyuruldu. Başkanlığını Tabutta Röveşata, Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler gibi filmlerin usta yönetmeni Derviş Zaim'in yapacağı jüride, yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncu Murat Kılıç ve Selin Yeninci yer alıyor.

34. Ankara Film Festivali jürileri açıklandı!

Sinema Yazarları Derneği'nin bu yarışmada yer alan bir filme vereceği "SİYAD En İyi Film Ödülü"nün kazananı ise Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak'tan oluşan ayrı bir jüri tarafından belirlenecek.

Jürilerin belirleyeceği "en iyiler", festivalin son günü, yani 10 Kasım'da düzenlenecek törenle birlikte açıklanacak.

Festival kapsamında düzenlenen tüm yarışmaların açıklanan jürilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

34. Ankara Film Festivali jürileri açıklandı!
34. Ankara Film Festivali ulusal, belgesel, kısa, proje geliştirme ve SİYAD jürisi açıklandı!
Paylaş