Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı videolu paylaşımla 60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu.

Bu sene 7-14 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan festival, son günlerde yaşanan ciddi süreç yönetimi problemiyle adından söz ettirmişti. Önce seçkide yer alan "Kanun Hükmü" belgeseli sansüre uğrayarak yarışmadan çıkarılmış, sonra ise gelen tepkiler üzerine film tekrar yarışmaya dahil edilmişti.

Filmin tekrar festivale dahil edilmesinden sonra, bu kez de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve sponsorlar teker teker festivalden desteklerini çekme kararı almışlardı. Bunun üzerine söz konusu belgesel bir kez daha festival seçkisinden çıkarıldı.

Tabii durum iyice çocuk oyuncağına dönünce festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu başta olmak üzere tüm festival yönetimi tepkileri üzerine çekmişti.

Tüm bu kötü yönetilen sürecin ardından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı Demet Akbağ da görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Son olarak bu basiretsiz duruma el atmak zorunda kalan Antalya Büyükşehir Belediyesi, festival yönetiminin görevine son vererek bu sene festivalin yapılmayacağını duyurdu.

Paylaş