Watchmen, 300, Justice League gibi filmlerin yönetmeni Zack Snyder'ın Netflix'te yayımlanacak yeni bilim-kurgu filmi serisi Rebel Moon'un resmi fragmanı dün paylaşıldı.

Şimdilik iki bölüm halinde yayımlanması planlanan serinin ilk filmi, A Child of Fire adıyla bu yıl sonunda, 22 Aralık 2023 tarihinde Netflix'te olacak. İkinci film The Scargiver ise gelecek yıl, 19 Nisan 2024 tarihinde izleyiciyle buluşacak.

Film, yaklaşan istilayı önlemek için savaşçı toplamakla görevli gizemli bir genç kadın olan Kora'nın (Sofia Boutella) hikayesini merkezine alıyor. Filmin resmi sinopsisi şöyle:

"Galaksinin kıyısında yer alan barışçıl bir koloni, zorba egemen güçlerin orduları tarafından tehdit edilince, köylüler arasında yaşayan gizemli bir yabancı olan Kora, bu tehditten kurtulmaları için tek umutları haline gelir. Eğitimli savaşçılar toplaması için görevlendirilen Kora, Mother World'e karşı durabilecek, ortak bir intikam duygusuna sahip, farklı dünyalardan gelen yabancılar, isyancılar, köylüler ve savaş yetimlerinden oluşan bir ekip kurar. Ve işte bu yeni kahramanlar ordusuyla, galaksinin kaderinin belirleneceği bir savaş verilecektir."

Rebel Moon (2023) / Netflix

Filmin oyuncu kadrosu ise gerçekten göz dolduruyor. Filmde Sofia Boutella'ya Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Ray Fisher, Anthony Hopkins, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Jena Malone, Staz Nair, E. Duffy, Charlotte Maggi, Cleopatra Coleman, Cary Elwes, Corey Stoll ve Sky Yang eşlik ediyor.

Rebel Moon (2023) / Netflix

Zack Snyder'in Star Wars ve Akira Kurosawa filmleri sevgisinden ilham alan uzay temalı bu hikâyeyi, kendisinin ilk olarak Star Wars serisinde yer alacak bir film için yazdığı söyleniyor. 2012 yılında Lucasfilm, Disney tarafından satın alınınca bu iş yarım kalıyor ve sonrasında Snyder bunu orijinal bir filme dönüştürmek üzere kolları sıvıyor. 2021 yılında Netflix için Army of the Dead filmini yapan Snyder, bu sayede Rebel Moon'u da Netflix'te yayımlama konusunda anlaşma fırsatı bulmuş oluyor.

Kaynak: Variety

Paylaş