Efsane oyuncu Viggo Mortensen, GQ dergisine verdiği röportajda yer aldığı son film The Dead Don’t Hurt’de, ikonik karakter Aragorn’un Yüzüklerin Efendisi serisinde kullandığı kılıcı Andúril’i kullandığını açıkladı.

Mortensen, kendi yazıp yönettiği bu filmde İç Savaş sırasında sevdiğinden ayrılmak zorunda kalan Danimarkalı bir göçmene hayat veriyor.

"Holger Olsen" (Viggo Mortensen) - The Dead Don't Hurt (2023)

Filmdeki fantastik bir sahne için Mortensen, Yüzüklerin Efendisi serisinin yönetmeni Peter Jackson’a ulaştığını ve Aragorn’un kılıcını tekrar kullanmasına izni olup olmadığını sorduğunu söylüyor.

"Bir şövalye içeren bu sahnede ihtiyacımız olan her şeye sahiptik. Heyecanlı bir at, doğru bir eyer, harika bir kostüm bulduk. Her şey yolundaydı ve sonra dedim ki, bir kılıcımız olmalı. Birkaç iyi seçeneğimiz vardı ama zaten sahip olduğum ve muazzam olan kılıcı burada kullanmak daha iyi olabilir diye düşündüm. İzin istemem gerektiğini de biliyordum, çünkü birinin bunu fark edeceğinden emindim."

"Peter Jackson’a bunun sorun olup olmayacağını sordum ve o da 'peki bu hikâyede çok önemli mi?' dedi. Aslında o kadar da önemli bir sahne değildi, birkaç saniyeliğine görüneceğini açıkladım. Sağ olsun, onun için bir problem olmayacağını ancak yine de prodüksiyon şirketine sormam gerektiğini söyledi."

"Onların da herhangi bir olumsuzluk çıkarmaması hatta çok nazik davranmaları üzerine kılıcı filmde kullandık. Çünkü çok doğru görünüyordu."

"Gollum" (Andy Serkis)

Peter Jackson, Gollum karakterinin oyuncusu Andy Serkis'in yöneteceği yeni Yüzüklerin Efendisi filminin yapımcısı olarak geri dönüyor. Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı filminin 2026'da vizyona girmesi bekleniyor. Peki ya Mortensen, Aragorn olarak geri dönecek mi?

Jackson, buna karşı çıkıyor gibi görünmüyor, ancak dahil olacaksa bile karakterin hikâyede kesinlikle bir anlam ifade etmesi gerektiğini desteklediği çok açık.

Mortensen ise bu soruya şöyle cevap veriyor: 

"Belki eninde sonunda bir şekilde duyacağım ama şu an hikâyenin tam olarak ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Aragorn’u çok seviyorum. Onu oynarken çok şey öğrendim, çok keyif aldım. Şu anki yaşımın gereği bu pek mümkün gibi görünmüyor, karaktere uygun olduğumu düşünmüyorum. Ancak buna uygun olsaydım kesinlikle yapardım. Aksi taktirde sanki biraz aptalca olurdu."

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş