Geçtiğimiz günlerde "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece" adlı ilk romanı yayımlanan Tom Hanks, katıldığı podcast programı "The Adam Buxton Podcast"te, yapay zekanın gücüyle oyunculuk mesleğine nasıl devam edebileceğini anlattı. Hanks, katıldığı programda: ''Şimdilik bunun gerçek olma ihtimali nedir bilemiyorum ama eğer istersem günümüz teknolojisiyle sonsuza kadar 32 yaşında gibi görünebilir, yaşlanmış olsam bile yedi tane filmin başrolünde yer alacak kadar performans sergileyebilirim." dedi.

Oscar ödüllü aktör sözlerine şöyle devam etti: "Yapay zekâ ya da deep fake teknolojisi sayesinde artık herkes istediği yaşta kendini yeniden üretebilir... Yarın bana bir otobüs çarpabilir ve hepsi bu kadar, ama performanslarım durmadan devam edebilir."

Tom Hanks, Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivali'nde (2022)

Programın sunucusu Buxton, insanların yapay zekâ olan Hanks ile gerçek versiyon arasındaki farkı anlayabileceklerini ileri sürdü. 66 yaşındaki aktör, kullanılan yapay zekâ versiyonunun gerçekteki performanslarını sergileyemeyeceğini bilse de izleyicilerin bunu gerçekten önemseyip önemsemeyeceğini merak ettiğini belirtti.

"Hiç şüphesiz insanlar bunu anlayacaklar ama asıl soru, umursayacaklar mı? Umursamayacak ve bunun ayrımını yapmayacak bazı insanlar var."

Tom Hanks, ''Kutup Ekspresi'' Filmini Örnek Gösterdi

Tom Hanks, Kutup Ekspresi filminde "Kondüktör" rolünde (2004)

Hanks, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak ilk defa kişisel ölçümlerinin yapıldığı, 2004 yapımı Kutup Ekspresi (The Polar Express) filmini örnek gösterdi.

"Kendi verilerimizin büyük bir kapsamının –tam olarak neye benzediğimizin– bir bilgisayarda saklı olduğu bir filmi ilk kez 'The Polar Express' adlı filmde yaptık."

''Bunun olacağını görmüştük, bir bilgisayarın içindeki sıfırları ve birleri alıp bir yüze ve karaktere dönüştürme yeteneğinin olacağını görmüştük. Şimdiyse bu teknoloji, o zamandan beri milyar kat büyüdü ve bunu her yerde görüyoruz."

Tom Hanks, Kutup Ekspresi (The Polar Express) filminin çekim kaydında

66 yaşındaki başarılı oyuncu, en son 2023 yılında vizyona giren A Man Called Otto filmiyle beyaz perdeye çıkmıştı. Şimdilerde ise, 9 Mayıs'ta yayım evine giren yeni romanı "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece"in tanıtım faaliyetleriyle ilgileniyor.

Resmi özetinde kitap, ''Yıldızlarla dolu, milyonlarca dolarlık bir süper kahraman aksiyon filminin yapımı ve ona ilham veren mütevazı çizgi romanlar hakkında bir roman.'' olarak açıklanıyor. Kitapta, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Amerika'da ve Amerikan kültüründe yaşanan değişimlere; komik, dokunaklı ve etkileyici anlatım tarzlarıyla yer veriliyor.

A Man Called Otto filminden "Otto Anderson" (Tom Hanks)

Kaynak: CNN


Arka Sahne
Merhaba, ben Gülsüm. Kanalımda; sinema, dizi ve oyun dünyasıyla ilgili güncel haber ve analiz videoları yapıyorum. Her videomda eğlenceli içerikler ve kurgular ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Umarım videolarımı zevkle izlersiniz. Beni instagramda da takip etmeyi unutmayın. :))
Paylaş