Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda gibi oyunların efsanevi yaratıcısı Shigeru Miyamoto, Nintendo'nun resmi X hesabından The Legend of Zelda oyun serisinin live-action bir film uyarlaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Bu sene izleyiciyle buluşan Süper Mario Kardeşler Filmi ile dünya çapında 1,36 milyar dolarlık hasılata ulaşan ve büyük başarı yakalayan Nintendo, bu başarısını The Legend of Zelda gibi başka oyun uyarlamalarıyla sürdürmek istiyor. Marvel çatısı altında bildiğimiz pek çok süper kahraman filmine imzasını atmış İsrailli film yapımcısı Avi Arad ile birlikte Zelda projesi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Miyamoto, filmi geliştirmeye yeni başladıklarını ve tamamlanmasının zaman alacağını belirtti.

Avi Arad

Live-action Zelda filminin yönetmenliğini Maze Runner üçlemesinden tanıdığımız ve önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşacak olan Kingdom of the Planet of the Apes filminin de yönetmeni olan Wes Ball üstlenecek.

Filmin kadrosu veya konusu ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat oyunda elf benzeri bir savaşçı olan Link'i kontrol ederek, düşman Ganon'u yenmeye ve Hyrule Prensesi Zelda'yı kurtarmaya çalışıyoruz.

Zelda serisinin en son oyunu olan Tears of the Kingdom, bu yıl piyasaya çıkmış ve ilk üç gününde 10 milyondan fazla kopya satmıştı.

Kaynak: Variety

Paylaş