1990'larda Game Boy ile ortalığı kasıp kavuran Tetris'in ortaya çıkış hikayesini konu alacak aynı isimli filmin resmi fragmanı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. 31 Mart'ta Apple TV+ platformu üzerinde yayımlanacak filmin başrolünde Kingsman ve Rocketman filmlerinden tanıdığımız İngiliz oyuncu Taron Egerton yer alıyor.

Filmin hikayesi Henk Rogers'ın (Taron Egerton), bir Sovyet bilgisayar mühendisi tarafından tasarlanan Tetris oyununu 1988 yılında keşfetmesiyle başlıyor. Soğuk Savaş yıllarında her şeyini riske atıp Sovyetler Birliği'ne gitmeye karar veren Rogers, oyunun yaratıcısıyla güçlerini birleştirip Tetris'i büyük kitlelere ulaştırmak isterken kendini boyundan büyük bir mücadelenin içinde buluyor.

Yeri gelmişken Tetris'le ilgili bazı ilginç bilgileri de paylaşalım: Oyunun adı, Yunancada "dört" anlamına gelen "tetra" ve geliştiricisinin en sevdiği spor olan "tenis" kelimelerinin birleşiminden meydana geliyor. Kayıtlara göre 2010 yılına kadar 65'in üzerinde farklı platforma çıkarıldığı söylenen Tetris oyunu, bu alanda bir Guinness Dünya Rekoru sahibi.

Paylaş