Nintendo ve Illumination iş birliğinin ürünü olan Süper Mario Kardeşler Filmi, gişede fırtına gibi esmeye devam ediyor. Vizyona gireli henüz bir ay bile olmadan film, dünya çapında 1 milyar dolar hasılata ulaşmayı başardı.

Tüm zamanlarda 1 milyar dolar gişeyi aşan 10. animasyon film olan Süper Mario, Despicable Me 2 ve Minions: The Rise of Gru gibi sevilen filmleri gerisinde bıraktı.

Pandemi sonrası döneme baktığımızda, bu dönemde vizyona giren filmler içerisinde Süper Mario, 1 milyar dolar limitini aşmayı başaran 5. film oldu.

2023 yılı içinde ise bu seviyeyi geçen ilk film olan Süper Mario, en yakın rakibi Ant-Man and the Wasp: Quantumania'yı çoktan ikiye katlamış durumda. Şubat ayında vizyona giren Ant-Man serisinin üçüncü filmi, gişede yalnızca 474 milyon dolar hasılat elde edebilmişti.

Seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Charlie Day, Anya Taylor-Joy, Seth Rogen ve Jack Black gibi ünlü isimleri barındıran animasyon filmi, ülkemizde 14 Nisan'da vizyona girmişti. Şimdiye kadar Türkiye'de 275 bin kişinin izlediği film, dünyayla benzer şekilde ülkemizde de hasılat ve seyirci sayılarında zirvede yer alıyor.

Süper Mario’dan Tüm Zamanların En İyi Açılışı
Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkiye’den bir hafta önce vizyona giren Süper Mario Kardeşler Filmi, globalde elde ettiği 377 milyon dolarlık açılış hasılatı ile animasyon filmleri arasında bir rekora imza attı.

Kaynak: Deadline & Box Office Türkiye

Paylaş