54 yıldır sinema sektöründe olan ünlü yönetmen Steven Spielberg, kariyer hayatının en iyi filmi olarak gördüğü filmin hangi film olduğu sorusuna cevap verdi.

Jaws, Jurassic Park, Er Ryan'ı Kurtarmak, Schindler'in Listesi ve E.T. gibi sinemanın mihenk taşı olan filmlerin yönetmeni Spielberg, 77 yaşında olmasına rağmen hala adından söz ettirmeyi başarıyor.

Son sinema girişimi olan The Fabelmans filmiyle, adından tekrar söz ettirmeyi ve ne kadar güçlü bir sinemasının olduğunu izleyicilere tekrardan göstermeyi başarmıştı.

Spielberg, kariyer hayatında Jaws, E.T., Jurassic Park gibi başarılı filmlerle birçok gişe rekoruna imzasını attı. Sadece bununla da kalmadı. Er Ryan'ı Kurtarmak ve Schindler'in Listesi filmleri ile "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" Oscar'ları dahil olmak üzere toplamda tam 22 Akademi adaylığı elde etti.

Schindler'in Listesi (1993)

Verdiği bir röportajda konuşan ünlü yönetmen, kariyerinin zirvesinin 1993 yapımı Schindler'in Listesi filmi olduğunu söyledi.

“Bu, şimdiye kadar yaptığım en iyi film. Bundan sonra yapacağım en iyi film olduğunu söylemeyeceğim. Ama şu anda en çok gurur duyduğum işim bu.”

Film, 22 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilirken 322,2 milyon dolar hasılat elde ederek dikkate değer bir başarıya imza attı. Eleştirmenlerden hem oyunculukları ile hem de sinematografisi ile tam not alırken, izleyiciler tarafından da çok sevildi. Geçmişten bugüne yerini koruyarak IMDb Top 250 film listesinin hala ilk sıralarında yer alıyor.

Sizce de Steven Spielberg'ün en iyi filmi Schindler'in Listesi mi?

Kaynak: Screen Rant

Paylaş