A24, Go Down Death (2013) ve Chained for Life (2018) filmlerinin yönetmeni Aaron Schimberg’ün yönetmen koltuğunda yer aldığı A Different Man filminden ilk fragmanı yayınladı. 

Filmde Sebastian Stan, görünüşünü değiştirmek için rekonstrüktif cerrahi ameliyatı geçiren bir adamı canlandırıyor. Ayrıca Stan, bu filmdeki performansıyla 2024 Berlin Film Festivali’nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. 

2024 Berlinale’de Ödüller Sahiplerini Buldu
Afrika asıllı yönetmen Mati Diop’un ‘Dahomey’ isimli filminin “Altın Ayı” ödülüne layık görüldüğü festivalde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bir belgesel, büyük ödülün sahibi olmuş oldu.

Film, nörofibromatozis isimli, ciltte ve kemikte tümörlerin büyümesine olanak sağlayan genetik bir hastalığa sahip olan Edward isimli bir aktörün hayatını konu alıyor. Sebastian Stan, gerçek hayatta nörofibromatozis hastası olan ve Under the Skin (2013), Chained for Life (2018) gibi filmlerde de yer almış rol arkadaşı Adam Pearson’dan esinlenilerek yapılmış protez makyajıyla Edward’ı canlandırıyor.

Edward (Stan), yüz rekonstrüktif ameliyatı geçirdikten sonra iş arkadaşları ve diğerleri tarafından yeni görünümü için övülür. Ancak daha sonrasında hayatını konu alan bir tiyatro oyununda onu oynayan bir aktör olan Oswald (Pearson) ile tanışır. Edward, ameliyattan öncesinde kendisine tıpatıp benzediği Oswald’a takıntılı hale gelir. 

"Oswald" (Adam Pearson), "Edward" (Sebastian Stan)

Oyuncu kadrosunda Stan ve Pearson dışında, Worst Person in the World (2021) filmindeki performansıyla tanınan Renate Reinsve, C. Mason Wells, Owen Kline gibi isimler yer alıyor. 

Renata Reinsve, Sebastian Stan

Stan, Sundance Film Festivali’nde ocak ayında gerçekleştirilen filmin galasında insanların ona nasıl davranacağını görmek amacıyla protez makyajıyla New York’ta nasıl dolaştığını anlattı. 

"İnsanlarla iletişimdeydim ve gerçekten çok ilginçti. İki uç nokta arasında etkileşimin ne kadar sınırlı olduğunu görmek biraz korkutucuydu: bundan hiç söz etmemek veya fazla iyi davranmak. Gerçekten en dürüst olanlar çocuklardı. Küçük bir kızla bu etkileşimi yaşadım, annesi doğru şeyi yapmaya çalışıyordu ancak doğru şeyi yaparken aslında bu kızın bir deneyim yaşamasına da engel oluyordu. Çocuk cesur ve yürekliydi. Sanırım bu sadece çocuklar için geçerli, değil mi? Sadece merak ediyorlar ve bilmek istiyorlar, yargılamıyorlar. Benim için de çok öğretici bir ders oldu bu."

Merakla beklenen A Different Man, 20 Eylül’de sinemalarda olacak. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş