Tecrübeli yönetmen Martin Scorsese, GQ'ya verdiği röportajda, çizgi roman temelli, Marvel ve DC gibi franchise'lara ait filmlerin sinemaya verdiği zararlardan ve onu korumak için neler yapılması gerektiğinden bahsetti. Bu tarz filmlerin sürekli olarak her yerde ve çok fazla sayıda yapılıyor olmasının, diğer film türlerine pek fazla aşina olmayan seyircileri daha da kötü etkileyebileceğinden yakınan yönetmen, şunları dile getirdi:

"Buradaki tehlike, (bu tarz filmlerin) kültürümüze yaptıkları. Çünkü, artık filmlerin sadece bunlardan ibaret olduğunu düşünen bir nesil olacak."

Scorsese, bununla sert bir şekilde mücadele edilmesini gerektiğini de şu sözlerle ifade etti:

"Bu demek oluyor ki, biz de daha güçlü bir şekilde karşı koymalıyız. Bu karşı koyuş temelden, yani film yapımcılarından gelmeli. Seyirci, Safdie kardeşleri, Christopher Nolan'ı bilmeli. Her türlü mücadeleye girişip, asla pes etmemeliyiz. Çıkıp yapmalıyız, gerektiğinde bazı şeyleri yeniden icat etmeliyiz. Şikâyet etmemeliyiz. Çünkü eninde sonunda sinemayı kurtarmalıyız."

Scorsese'nin merakla beklenen yeni filmi Killers of the Flower Moon, 20 Ekim'de sinemalarda olacak.

Yönetmen ayrıca röportajında, içinde bulunduğumuz dijital platformlar döneminde "üretilen içerikler" hakkında da konuştu:

"Üretilen içeriğin sinema olduğunu düşünmüyorum. Adeta yapay zekanın yaptığı filmler gibiler. Bu demek değil ki onları çekenler iyi yönetmenler değil ya da görsel efektçileri ortaya güzel işler çıkarmıyor. Ama bu filmlerin amacı ne? İzleyene ne veriyor? Sadece bir şeyi tüketip hemen sonrasında hafızanızdan siliyorsunuz. Ama gerçekten size ne katıyor?"

Kaynak: Variety

Paylaş