80'li yıllara damgasını vuran orijinal The Karate Kid üçlemesinin devam dizisi Cobra Kai henüz final sezonuna hazırlanırken, uzun yıllar sonra yeni bir Karate Kid filminin geleceği duyuruldu.

1984 yapımı ilk filmiyle seyirciye kendini tanıtan The Karate Kid serisinde Daniel LaRusso'ya hayat vererek ikonik bir role imza atan Ralph Macchio ve orijinal seriden bağımsız olan 2010 yapımı The Karate Kid filminin Mr. HanJackie Chan, Sony Pictures'ın geliştireceği yeni Karate Kid filmiyle ikonik rollerine geri dönüyorlar.

Tanıtım videosunda belirtildiği üzere, yeni filmde "karateci çocuk" rolünü canlandırması için, dövüş sanatlarıyla ilgili tecrübesi bulunan genç bir aktör arayışında oldukları duyuruldu.

Macchio ve Chan'in ikonik rollerini yeniden canlandıracakları filmde, Çinli bir gencin bilge bir akıl hocası aracılığıyla dövüş sanatlarına yönlendirilmesi hikâyesine odaklanılacağı biliniyor. Ancak filmin hikâye detayları ve oyuncu kadrosuyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

Yönetmenliğini "I'm Not Okay with This" ve "The End of the F***ing World" ile tanınan Jonathan Entwistle'ın yapacağı, senaryosunu ise "Peter Rabbit" ve "Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day" filmleriyle tanınan Rob Lieber'ın yazdığı yeni Karate Kid filminin vizyon tarihi 13 Aralık 2024 olarak duyuruldu.

The Karate Kid (1984)

1984 yılında vizyona giren, başrollerini Pat Morita ve Ralph Macchio'nun paylaştığı serinin ilk filmi The Karate Kid, annesiyle Kaliforniya'ya taşınan liseli Daniel LaRusso'nun (Ralph Macchio), yaşadıkları apartmanın görevlisi ve aynı zamanda bilge bir karate ustası olan Bay Miyagi'yle (Pat Morita) tanışma ve karate sayesinde özünü bulma hikâyesini konu alıyor.

"The Karate Kid II" (1986), "The Karate Kid III" (1989) ve "The Next Karate Kid" (1994)

İlk film büyük çıkış yakalayınca, başrollerinde yine Pat Morita ve Ralph Macchio'nun yer aldığı iki tane devam filmi çekildi. Ardından 1994 yılında, başrollerini Hilary Swank ve Pat Morita'nın paylaştığı ve Bay Miyagi'nin, karate sanatının derinliklerini bu sefer Julie Pierce'a (Hilary Swank) öğrettiği The Next Karate Kid isimli devam filmi çekildi.

Johnny Lawrence (William Zabka) ve Daniel LaRusso (Ralph Macchio) - Cobra Kai (Netflix)

2018 yılına geldiğimizde, ilk filmin yıldızları olan Ralph Macchio ve William Zabka başta olmak üzere, film serisinin neredeyse tüm karakterlerini yıllar sonra bir araya getiren Netflix yapımı devam dizisi Cobra Kai ile evreni yeniden canlandırdılar. Ayrıca 2005 yılında 73 yaşındayken aramızdan ayrılan Pat Morita'nın anısı, dizinin hikâyesinde çok büyük bir saygıyla yaşatılıyor. Altıncı sezonuyla final yapacak olan dizi, 2024 yılında yayınlanması beklenen final sezonuyla bizlere veda etmeye hazırlanıyor.

The Karate Kid (2010)

2010 yılında ise, başrollerini Jackie Chan ve Jaden Smith'in paylaştığı, orijinal serinin oyuncu kadrosundan bağımsız olan Sony yapımı The Karate Kid filmi çekildi. Hikâyesi, 1984 yapımı Pat Morita ve Ralph Macchio'lu ilk filmin hikâyesiyle doğru orantılı ilerleyen The Karate Kid (2010), Amerikalı bir çocuk olan Dre Parker'ın (Jaden Smith) Pekin'e taşınması ve özünde dövüş sanatları ustası olan ancak tamircilik yaparak geçinen Mr. Han'la (Jackie Chan) tanışması üzerine karate sanatına yönlendirilmesine odaklanıyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Arka Sahne
Merhaba, ben Gülsüm. Kanalımda; sinema, dizi ve oyun dünyasıyla ilgili güncel haber ve analiz videoları yapıyorum. Her videomda eğlenceli içerikler ve kurgular ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Umarım videolarımı zevkle izlersiniz. Beni instagramda da takip etmeyi unutmayın. :))
Paylaş