Ünlü yönetmen Quentin Tarantino kariyerinde son kez kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor...

Tarantino'nun yeni ve muhtemelen kariyerinin son filmi olacak projesinin isminin The Movie Critic (Film Eleştirmeni) olacağı öğrenildi. Filmin çekimleri önümüzdeki sonbaharda başlayacak.

Filmle ilgili edinilen diğer bilgiler arasında, filmin 1970'lerin Los Angeles'ında geçeceği ve kadın bir film eleştirmeninin hikayesini anlatacağı yer alıyor. Bu bilgiler ışığında bu kişinin o dönemde yaşamış ve tüm zamanların en etkili film eleştirmenlerinden Pauline Kael olabileceği tahmin ediliyor. 2001 yılında vefat eden Kael, eleştirmenlik yaptığı dönemde editörler ve film yapımcılarıyla olan kavgalarıyla hafızaları kazınmış bir isim. Ayrıca Tarantino'nun Kael'e büyük saygı duyduğunun bilinmesi de bu tahmini doğrular nitelikte.

Pauline Kael

Pulp Fiction, Kill Bill, Django Unchained gibi Hollywood'un en iyileri arasına girmiş filmlerin yönetmeni Tarantino, daha önce kariyerinde sadece 10 film çekmek istediğini ve sonrasında duracağını söylemişti. Usta yönetmen, 2012 yılında Playboy dergisine şöyle konuşmuştu:

"Bir noktada durmak istiyorum. Yönetmenler yaşlandıkça daha iyi olmuyorlar. Genellikle en kötü filmleri, kariyerlerindeki son dört film oluyor. Filmografim benim için çok önemli; bir kötü film, üç iyi filmi batırır. İnsanların benim hakkımda "bu adam 20 yıl öncesinde kalmış" diyecekleri bir film çekmek istemiyorum. Tarihi geçmiş yönetmen olmak iyi bir şey değil."
Tarantino'nun 2019'da vizyona giren son filmi Once Upon a Time in Hollywood'da Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt birlikte rol almışlardı.

Şimdiye kadar 9 filme imza atan 60 yaşındaki yönetmen, projelerinde Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson gibi Hollywood'un en büyük isimleriyle çalıştı ve çektiği her film büyük ses getirdi. Hatta bazıları klasikler arasında çoktan yerini almış durumda.

Film tarihi hakkında takıntı derecesinde bilgi sahibi olan Tarantino'nun filmleri, her zaman alışılmışın dışında öğeler içeren yapımlar oldu. Spaghetti western ve sömürü sineması gibi ana akımda çok yer bulamamış alt türleri modern ve izleyiciyi etkileyecek şekilde yorumlayarak filmler çekmeyi seven ünlü yönetmenin şimdiye kadar kazandığı iki Oscar ödülü ve altı adaylığı bulunuyor.


Kaynak: The Hollywood Reporter – Quentin Tarantino’s Final Film Is Coming as Filmmaker Readies ‘The Movie Critic’ (Exclusive)

Paylaş