Geçtiğimiz Aralık ayında Netflix'te yayımlanmaya başlayan yerli bilim-kurgu dizisi Sıcak Kafa, tek sezonun ardından iptal edildi. Aynı isimli Afşin Kum romanından televizyona uyarlanan dizide Anton karakterine hayat veren Şevket Çoruh, attığı tweet ile bu beklenmeyen haberi duyurdu.

Yayımlandıktan sonra uzun bir süre Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler arasında yer almasına rağmen Sıcak Kafa ile ilgili böyle bir iptal kararının alınması, akıllara geçtiğimiz günlerde Netflix'in eş-CEO'su Ted Sarandos'un yaptığı açıklamayı getirdi. Sarandos açıklamasında hiçbir zaman başarılı bir yapımı iptal etme kararı almadıklarını, ama eğer yapımın bütçesi fazlaysa ve küçük bir kitleye hitap ediyorsa başarılı olsa bile iptal edilebileceğini belirtmişti. Başarının asıl anahtarının küçük bütçeyle küçük kitleye veya büyük bütçeyle büyük kitleye hitap edebilmek olduğunu da vurgulamıştı.

Yani özetle, Netflix izlenme verilerini yapım maliyetiyle karşılaştırıyor ve bir dengesizlik görürse sonuç ne kadar başarılı olursa olsun devam etmeme kararı alabiliyor. Muhtemelen Sıcak Kafa'da da durum böyle oldu. Tabi henüz Netflix'ten resmi bir açıklama yok. O sebeple bizimkisi şu an için sadece bir çıkarımdan ibaret. Bakalım önümüzdeki günlerde Netflix konuyla bir açıklama yapacak mı, hep birlikte göreceğiz.


Sıcak Kafa ile henüz tanışmadıysanız, şu içerikten fragmana ve diziyle ilgili diğer detaylara ulaşabilirsiniz:

Sıcak Kafa Dizisinin Resmi Fragmanı Yayımlandı
2 Aralık’ta seyirciyle buluşacak Netflix’in yeni yerli dizisi Sıcak Kafa’nın resmi tanıtım fragmanı yayımlandı. Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanmış bu bilim-kurgu dizisi, konuşmayla yayılan bir salgın hastalığın etkisi altında olan distopik bir dünyada geçiyor. Bu hastalığa karşı bağışıklı…

Kaynak: Insider – Netflix co-CEO Ted Sarandos says the company has 'never canceled a successful show' after ditching '1899'

Paylaş