Geçtiğimiz sene Netflix'te yayımlanan ve platformun izlenme rekorlarını kıran dizi Monster: The Jeffrey Dahmer Story, pazar günü düzenlenen BAFTA Televizyon Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Dizi" ödülünün sahibi oldu.

Monster antoloji serisinin ilk sezonunda seri katil Jeffrey Dahmer'in hikayesini ekranlara taşıyarak büyük ses getiren dizi, diğer aday diziler The Bear, Wednesday, Oussekine, Pachinko ve The White Lotus'u geride bırakarak BAFTA'yı kazanan yapım oldu.

Dizi, daha önce de Altın Küre Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştü. Ödülü, dizide Dahmer'e hayat veren Evan Peters almıştı.

Evan Peters – 80. Altın Küre Ödülleri

Büyük başarısının ardından Netflix'ten ikinci ve üçüncü sezon onayını alan dizinin yeni sezonunda konu edilecek yeni seri katilleri de geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. İkinci sezonda izleyeceğimiz katiller, 1989 yılında kendi ebeveynlerini öldüren ve o dönem medyayı çokça meşgul eden 'Lyle ve Erik Menendez' kardeşler olacak.

‘Monster’ Serisinin Yeni Seri Katilleri Belli Oldu
İlk sezonunda Jeffrey Dahmer’ın hikâyesiyle dikkat çeken ‘Monster’ serisi; ikinci sezonunda, kendi ebeveynlerini öldüren ‘Lyle ve Erik Menendez’ kardeşleri konu edinecek.

Büyük oranda Birleşik Krallık menşeili yapımların ödüllere kavuştuğu BAFTA TV Ödülleri'nde, Bad Sisters "En İyi Drama Dizisi" seçilirken Derry Girls ise "En İyi Komedi Dizisi" ödülüne layık görüldü.

Ayrıca gecede ünlü oyuncu Kate Winslet, "I Am..." dizisinin "I Am Ruth" bölümünde sergilediği performansla "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. "En İyi Erkek Oyuncu" ise This Is Going To Hurt dizisindeki performansıyla Ben Whishaw seçildi.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Paylaş