James Dasher'ın çok satan roman serisinden uyarlanan The Maze Runner, ilk filmiyle 2013 yılında izleyiciyle buluşmuştu.

Kendilerini glade adlı duvarlarla çevrili bir ortamda, anıları silinmiş bir biçimde bulan bir grup gencin etrafında dönen film, kamp mekanının duvarlarının ardında, ölümcül mekanik yaratıklarla dolu olan ve içinden çıkılması neredeyse imkânsız olan bir labirenti anlatıyor. Gruba yeni eklenen kişinin, bu duvarlar içerisinde hayatta kalmanın anahtarını bulmasıyla olaylar daha kapsamlı bir hal almaya başlıyor.

"Teresa" (Kaya Scodelario)

Sonraki kitaplar ve filmler, kötü niyetli hükümet örgütleri ve kötü şirketlerle dolu olan bu distopik dünyayı daha aksiyonlu bir hikâyenin içerisine atarak, ana konudan uzaklaşılmasına neden olduğu düşünüldüğü için genel izleyici tarafından çok büyük beğeni toplayamadı.

Ancak buna rağmen Disney tarafından satın alınmadan önce 20th Century Fox çatısı altında vizyona giren seri, stüdyoya beklenmedik derecede para kazandırdı; dünya çapında 348 milyon dolar elde eden ilk filmin yapım maliyeti yalnızca 35 milyon dolardı. Serideki üç film toplamda 949 milyon dolar hasılat elde etti.

Geçtiğimiz günlerde ise 20th Century Studios, 2014'ten 2018'e kadar yayınlanan bu üçlemeyi yeniden başlatma kararı aldıklarını duyurdu.

Johnny Depp'in başrolünde yer aldığı bilim-kurgu filmi Transcendence'ın senaristi Jack Paglen'ın, yeni serinin ilk filminin senaryosunu yazmak üzere görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Orijinal üçlemenin yapımcılığını üstlenen Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman, Wyck Godfrey ve Marty Bowen, yeni filmin de yapımcılığını yapacaklar. Orijinal üçlemenin yönetmeni Wes Ball da yapımcılar arasında yer alan isimlerden bir tanesi olacak.

"Gally" (Will Poulter)

Kaynaklara göre yeniden yapım, orijinal hikâyenin tekrarı ya da Dylan O'Brien ile Kaya Scodelario'nun başrollerini paylaştığı orijinal filmlerin doğrudan devamı olmayacak. Tahmin edilen şey, hikâyenin bir nevi devamı niteliği taşımak ve aynı zamanda ilk filmin izleyiciyle bağ kurmasını sağlayan unsurlara geri dönebilmek.

"Thomas" (Dylan O'Brien), "Jorge" (Giancarlo Esposito), "Newt" (Thomas Brodie Sangster) - Maze Runner: The Death Cure (2018)

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş