Başarılı yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın dokuzuncu uzun metraj filmi Kuru Otlar Üstüne'nin, bu yılki New York Film Festivali'nin ana programı kapsamında gösterileceği, festivalin resmi kanallarından duyuruldu.

29 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 61. New York Film Festivali, bu yıl dünya çapında çokça övgü almış 32 filmi ana program dahilinde Amerikan izleyicisiyle buluşturacak. May December, Priscilla, Ferrari, All of Us Strangers, Anatomy of a Fall gibi 2023'e damgasını vuran filmlerin arasında Kuru Otlar Üstüne'nin de yer alıyor olması gerçekten gurur verici.

9 ve 10 Ekim tarihlerinde iki seansta festival izleyicisiyle buluşacak Kuru Otlar Üstüne'nin gösterimleri sonrası, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'la birer de soru-cevap etkinliği düzenlenecek.

Filmin, 2024 Akademi Ödülleri "En İyi Yabancı Film" kategorisi için Türkiye'nin adayı (kategori aday adayı) olduğunu da yeri gelmişken hatırlatalım.

‘Kuru Otlar Üstüne’ Filminin İlk Fragmanı Paylaşıldı
Cannes’daki ilk gösteriminin ardından dakikalarca ayakta alkışlanan Nuri Bilge Ceylan’ın dokuzuncu uzun metraj filmi ’Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman yayımlandı.

Kuru Otlar Üstüne, Türk izleyicisiyle ise 29 Eylül'de sinemalarda buluşacak. Film, Türkiye prömiyerini vizyon öncesi 30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapacak.

Kaynak: Festival Resmi Sitesi

Paylaş