Geçtiğimiz hafta, Kurak Günler vizyona girmeden bir gün önce yönetmen Emin Alper, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın filme verdiği desteği faiziyle birlikte geri istediğini duyurmuştu. Bakanlık tarafından buna gerekçe olarak, bakanlığa sunulan senaryoyla çekilen film arasında farkların olması gösterilmişti. Alper'in bunu kamuoyuyla paylaşmasından sonra insanlar bu kararı protesto etmek ve filme destek vermek adına, kısıtlı sayıda salonda gösterime girmiş olmasına rağmen tüm hafta sonu boyunca filme yoğun ilgi gösterdiler.

Box Office Türkiye'nin açıklamasına göre Kurak Günler, Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil etmiş ve vizyona girmiş filmler arasında en yüksek ilk hafta sonu seyirci sayısına ulaşan film oldu. 51,4 bin seyirci sayısına ulaşan film, ilk hafta sonunda 46,9 bin seyirciye ulaşan Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı'nı geride bıraktı.

Kurak Günler, şimdiden bu seyirci sayısıyla Emin Alper'in bu zaman kadar çektiği her filmin toplam seyirci sayısını geride bırakmış durumda. Bu sene yurtiçindeki başlıca festivallerden ödülle dönmüş ve yurtdışındaki festivallerde de Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş Kurak Günler, bakalım toplamda ne kadarlık bir seyirci sayısına ulaşabilecek.

Paylaş