2023'e sayılı günler kaldı... Artık yapay zekâ ve makine öğrenmesinin ciddi anlamda geliştiği bir dönemdeyiz. Hal böyle olunca bunun yansımalarını sinemada daha fazla görmeye başlıyoruz. 13 Ocak'ta vizyona girecek M3GAN da bu konuları merkezine alan, korku-gerilim türündeki en yeni örnek olarak karşımıza çıkıyor.

2023 model Chucky gibi gözükse de M3GAN yeteneklerini doğaüstü güçlerden almıyor. Tamamen yapay zekâ ve robotik bilimine dayalı, çocuklara arkadaşlık etmesi için tasarlanmış bir robot olan M3GAN (Model 3 Generative Android), başta çok yardımsever olsa da zaman içinde yaşadıklarından öğrendikçe etrafındakilere zarar vermeye başlayan ve terör saçan bir makine haline geliyor.

M3GAN için korku üstadı James Wan (Saw, Insidious, Annabelle) ve bu zamana kadar birçok başarılı korku filminde imzası bulunan Blumhouse Productions güçlerini birleştirdi. Bu sebeple filmden beklentiler üst düzeyde.

Filmin başrollerinde Oscar ödüllü Get Out filminden tanıdığımız Allison Williams ve The Haunting of Hill House dizisiyle tanınan Violet McGraw yer alıyor. M3GAN karakterineyse sesiyle Jenna Davis, görüntüsüyle Amie Donald hayat veriyor.

Paylaş