Bir döneme damgasını vuran ikonik bilimkurgu dizisi The X-Files, yeni maceralarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Orijinal dizimiz, Fox Mulder ve Dana Scully isimli iki FBI ajanının maceralarını konu alıyordu. Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully, FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandı. Bu departman; çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumluydu.

Gillian Anderson, dizide canlandırdığı "Dana Scully" rolüyle 1997 yılında Emmy ödülü kazanmıştı.

Gizli Dosyalar adıyla yayınlanan dizi, 1993 yılında ilk kez ekranlarda yerini almış ve bilimkurgu/gizem türlerinde inanılmaz izler bırakmıştı. 16 defa Primetime Emmy ödülü kazanan dizi, 2001 yılında final yapsa da daha sonra 2016 ve 2018'de tekrardan izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Daha önce dizinin bir animasyon olarak geri dönmesi için çaba sarf edilse de planlar suya düşmüştü. Orijinal dizinin yaratıcısı Chris Carter, dizinin yeni versiyonunun yayınlanacağını doğrularken "Az önce genç bir adamla konuştum… Ryan Coogler… The X-Files'ı farklı bir kadroyla yeniden çekecek. Bu yüzden işi çok zor, çünkü biz çok fazla konuyu ele aldık." demişti.

Bu açıklamalardan sonra dizi hakkında başka bir detay da ortaya çıkmamıştı. Bu durum, yeniden çekilecek versiyonun da olmayacağı yönünde endişelere sebep olsa da çıkan haberler, dizinin hala daha geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Kaynak: CBR

Paylaş