Spider-Man serisi, Marie Antoinette ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind gibi ikonik yapımlarda başarılı performanslara imza atan oyuncu Kirsten Dunst, geçtiğimiz günlerde Marie Clarie'e verdiği röportajda, Hollywood'da kadın oyunculara yapılan yaş ayrımcılığı ve uzun zamandır neden oyunculuk yapmadığıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

En son 2021 yapımı The Power of the Dog filminde yer alan Oscar adaylı Kirsten Dunst, son iki yıldır çalışmamasıyla ilgili, "Bana teklif edilen her rol 'üzgün anne' rolüydü" yanıtını verdi ve "Dürüst olmak gerekirse, bu benim için zor oldu ... çünkü kendimi beslemem gerekiyor. En zor şey anne olmak ve ... benim için artık hiçbir şey yokmuş gibi hissetmemek. Bu her anne için geçerli, sadece benim için değil. Benim yaşımdaki kadınlar için kesinlikle daha az iyi rol var." diye ekledi.

The Power of the Dog (2021)

2 yılın ardından Alex Garland'ın yazıp yönettiği distopik aksiyon filmi Civil War için gelen başrol teklifiyle beyaz perdeye dönen Dunst, daha önce hiç böyle bir senaryo görmediğini ve yönetmen Garland'ın sınırları zorlayan biri olmasına bayıldığını belirtti.

Civil War (2024)

Oyunculuk kariyerine altı yaşındayken, Woody Allen'ın New York Stories filminde isimsiz bir rolle başlayan Kirsten Dunst, yıllar içinde aralarında Jumanji filminin de bulunduğu birden fazla filmde yer aldı ve ardından Sam Raimi imzalı Spider-Man serisindeki Mary Jane Watson rolüyle büyük ün kazandı. Fakat Dunst, Spider-Man olayından yararlanarak bir film yıldızına dönüşmeyi ve büyük bir popüler varlık olmayı reddettiğini söyledi; "Benim olmak istediğim sanatçı bu değil."

Jumanji (1995), Spider-Man (2002)

Başarılı oyuncu Spider-Man dönemlerinde ayrıca, Marie Antoinette, Mona Lisa Smile ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind gibi başarılı filmlerde yer almıştı.

Marie Antoinette (2006), Mona Lisa Smile (2003), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Röportajın devamında, oyunculukla ilgili tecrübelerinden söz eden 41 yaşındaki oyuncu, "Gergin hissetmiyorum. Artık sette her şeyi paylaşırken kendimi evimde hissediyorum." dedi. Fakat Spider-Man dönemlerinde kendisini pek rahat hissetmediğini belirtti.

"Bir şakaydı, ama Spider-Man'de bazen telsizde bana 'kız gibi kız' derlerdi. 'Kız gibi kıza ihtiyacımız var.' ama ben hiçbir şey söyleyemezdim." dedi ve bu anı onu biraz sinirlendirmiş olacak ki ardından "Bana öyle deme." diye ekledi.

"Mary Jane Watson" (Kirsten Dunst) - Spider-Man (2002)

Sam Raimi'nin Spider-Man üçlemesinden bu yana başka hiçbir süper kahraman projesinde yer almayan ve Los Angeles'ta çekilecek harika bir televizyon dizisinde rol alma hayali kuran Dunst, yeniden bir süper kahraman filminde oynamayı isteyip istemediği konusunda, "Evet, çünkü çok para kazanıyorsunuz, iki çocuğum var ve anneme bakıyorum." yanıtını verdi.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Paylaş