Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerinde bulunduğu Joker: Folie à Deux'dan ilk fragman yayınlandı.

2019 yılında, Joker filminde canlandırdığı Arthur Fleck karakteriyle kariyerinin ilk Oscar'ını kazanan Joaquin Phoenix'e, serinin devam filminde Harley Quinn rolüyle Lady Gaga eşlik ediyor.

Karanlık görüntülerle açılış yapan fragman, Joker'in ilk filmin sonunda hapsedildiği Arkham Asylum'da başlıyor. Arthur Fleck, başka bir hastayla, tıpkı tahmin edildiği gibi Gaga'nın Harley Quinn'iyle ürkünç ve tatlı bir buluşma gerçekleştiriyor.

Hapishane koridorlarında tesadüfen karşılaştıktan sonra birbirlerine delicesine âşık olan ikili, görünüşe göre kilitler arkasında duran dünyaya birlikte meydan okumayı planlıyor. Gotham şehrinin renkli kısımlarıyla belki de ilk kez karşılaştığımız fragmanda, karakterlerimizin şarkı söyleyip delice dans edişlerine şahit oluyoruz.

"Ben hiç kimseyim. Hayatımda senin yaptığın gibi hiçbir şey yapmadım." diyor Harley, kendisini başından vuruyormuş gibi yaparken.

İlk film, mücadeleci bir stand-up komedyeni ve part-time bir palyaço olan Joker için yalnız ve karamsar bir açılış hikâyesi olarak hizmet etmişti.

11 Oscar adaylığı elde eden film, "R" dereceli olarak sınıflandırılmasına rağmen sinemada 1 milyar dolar hasılatı aşan bu dereceye sahip ilk film olmuştu.

Joker (2019)

Devam filmi ise Arthur'un artık bir yol arkadaşı olacağını ve bu macerada o kadar da yalnız olmayacağını gösteriyor.

"Size nelerin değiştiğini anlatacağım." diyor. "Artık yalnız değilim; hakkında konuşmamız gereken şey bu!"

Fragman, Harley'nin Arkham Asylum'da Joker ile aralarındaki cam bölmeye kırmızı rujla mutlu bir yüz çizdikten sonra sona eriyor. Ve ona şöyle diyor; 

"Gerçek seni görmek istiyorum."

Yönetmen Todd Philips, film hakkındaki duygularıyla birlikte fragmanı ilk kez CinemaCon'da seyirciyle buluşturdu:

"Joker'in 'tek seferlik' olduğu söylense de Phoenix ve ben her zaman bir devam filmi yapabileceğimizin üzerinde konuştuk. Arthur karakterini çok sevdik ama orijinal filme saygısızlık etmek istemedik. Gaga'nın da bu filme çok yakışacağını biliyorduk."

Bir müzikal olduğu söylenen devam filminin asıl konusu hakkında çok az şey biliniyor. Phillips, bu kategorizasyonun tamamen doğru olmadığını ancak filmin çok miktarda şarkı ve dans hamlesi içerdiğini de söylüyor.

Kadroda Phoenix ve Gaga'ya eşlik edeceği tahmin edilen isimler ise şöyle: Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendan Gleeson, Ken Leung, Steve Coogan.

Bu yılın en çok beklenen filmlerinden biri olan Joker: Folie à Deux, ilk filmden tam beş yıl sonra, 4 Ekim 2024 tarihinde izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş