Warner Bros. Discovery, Nisan 2023'te gerçekleştirilen Max yayın etkinliğinde Harry Potter hayranları için yeni bir dönemin başladığını duyurmuştu.

Şirket, J. K. Rowling'in çok satan serisi Harry Potter'ın yedi kitabını temele alan bir televizyon dizisi planlandığını açıkladı.

Kendisi ve meslektaşlarının birkaç hafta önce Londra'da Potter'ın yaratıcısı J.K. Rowling ile bir araya geldiğini söyleyen Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, “Harry Potter ile ilgili heyecanımız hala ilk günkü gibi. Her iki taraf da bu seriyi yeniden işleyeceği için heyecan duyuyor.” dedi.

"Harry", "Ron", "Hermione"

İlk bilgiler, serinin her sezonunun, yedi romandan oluşan Harry Potter serisindeki bir kitaba odaklanacağını söylüyordu, ancak HBO & Max Content Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Casey Bloys, projenin art arda 10 yıl sürebileceğini söyledi. Bu da "1 sezon, 1 kitap" kuralına meydan okuyor.

Bloys, Fantastik Canavarlar'ın da 10 yıl boyunca 10 sezon sürebileceği iddiasını ortaya çıkaranlara da Fantastik Canavarlar'ın bu serinin bir parçası olmayacağını özellikle söyledi.

"Theseus Scamander" (Callum Turner), "Newt Scamender" (Eddie Redmayne)

Ayrıca kendisi girişmiş oldukları bu büyük maceraya başlamadan önce şu sözü verdi;

“Bu işi, tıpkı bu serinin hak ettiği gibi, özenle ve ustalıkla yapacağız.”

Warner Bros. Discovery'nin, geçtiğimiz yıl yayın hizmetinde yüksek profilli bir yenilemeye gittiği, hatta ismini HBO Max'ten sadece Max'e çevirdiği göz önüne alınırsa, dizinin 2026 gibi bir tarihte yayınlanmasını beklemek hiç de sürpriz olmayacak.

Sevenlerini bir an önce Harry Potter'ın büyülü dünyasıyla tanıştırmak isteyen şirket, dizinin beklenenden daha önce, 2025/2026 sezonunda yayınlanmaya başlayabileceğini bile söylüyor.

Kaynak: Deadline


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş