Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi evreni içerisinde geçecek olan yeni bir film serisinin geliştirme aşamasında olduğunu ve serinin ilk filminin 2026 yılında yayınlanacağını açıkladı.

"Gandalf" (Ian McKellen)

Warner Bros, taze taze yaptığı basın açıklamasında filmin isminin The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum olduğunu ve filmin yönetmenliğini, efsane üçleme ve devam filmlerinde Gollum karakterine hayat veren Andy Serkis'in üstleneceğini bildirdi.

Andy Serkis

Ayrıca Warner Bros Discovery CEO'su David Zaslav, orijinal Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinin yaratıcısı olan Peter Jackson ve ortak yazarları Fran Walsh ile Philippa Boyens'in, yeni serinin ilk filminin yapımcılığını üstleneceklerini ve bu önemli yapımın her adımında yer alacaklarını açıkladı.

Filmin yürütücü yapımcılığını Ken Kamins, Andy Serkis ve The Imaginarium'dan Jonathan Cavendish üstlenecek.

"Frodo" (Elijah Wood)

Zaslav, projenin şu an senaryo geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olunduğunu ve henüz anlatılmamış hikâyeleri keşfetmekle meşgul olduklarını söyledi.

Başkan ayrıca şunları da ekledi: "Yüzüklerin Efendisi, tarihteki en başarılı ve saygı duyulan yapımlardan bir tanesi ve sektörümüz için çok büyük fırsatlar sunuyor."

Warner Bros, ilk olarak Şubat 2023'te, o zamanlar göreve yeni gelmiş olan stüdyo liderleri Mike De Luca ve Pam Abdy'nin, J.R.R. Tolkien'ın yarattığı efsane fantastik evrenin kitaplarından uyarlanacak olan birden fazla film yapmak için bir anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Orlando Bloom, Peter Jackson ve Viggo Mortensen

Peter Jackson ise, yönettiği orijinal Yüzüklerin Efendisi filmlerinden dünya çapında elde ettiği yaklaşık 3 milyar dolar hasılat ile, tarihin en başarılı yönetmenleri arasında bulunuyor.

Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Liv Tyler ve Viggo Mortensen'ın birlikte rol aldığı üçleme, elde ettiği 30 Akademi Ödülü adaylığının 17 tanesini kazanarak, Oscar tarihine de ismini altın harflerle yazdırmış bir seri.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş