Paramount Pictures; Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Connie Nielsen ve Denzel Washington’ın başrollerini paylaştığı Gladyatör II filminden ilk fragmanı yayınladı. 

Lucius, orijinal filmde Lucilla’nın (Connie Nielsen) oğlu ve Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Commodus’un yeğenidir. 2000 yılında izleyiciyle buluşan Gladyatör’de Spencer Treat Clark tarafından canlandırılan karaktere, devam filminde Paul Mescal hayat veriyor. 

Seriye yıllar sonra eklenecek olan devam hikâyesinde Lucius, çocukken annesi tarafından güvenli olduğu için gönderildiği Kuzey Afrika bölgesi Numidia’da yaşamakta. Olaylar Lucius’u gladyatör olarak Roma topraklarına geri getiriyor; burada Lucius’un yeni düşmanlar edinmesi ve annesiyle yıllar sonra yeniden bir araya gelmesi anlatılıyor.

Diğer oyuncular arasında Maximus Decimus Meridius’un komutası altında eğitim görmüş olan Romalı General Marcus Acacius rolünde Pedro Pascal, Roma’daki en zengin güç simsarlarından Macrinus rolünde Denzel Washington ve Roma’nın ikiz imparatorları rolünde Joseph Quinn ile Fred Hechinger yer alıyor. 

"Emperor Geta" (Joseph Quinn)

İlk filmde olduğu gibi, ikinci filmin yönetmen koltuğunda da oturan efsane yönetmen Ridley Scott, Paul Mescal’in Normal People (2020)’daki çığır açan performansını izledikten sonra onun hayranı olduğunu dile getirdi. Bazı kaynakların söylediğine göre ise Scott'ın, Mescal’in bu filmin başrolü olmasına karar vermesi, iki adamın sadece yarım saat ayaküstü sohbet etmesiyle gerçekleşti.

Mescal bu film için o kadar çok kilo alıp spor yaptı ki Pedro Pascal, arenada onunla karşılaşmanın oldukça zorlu olduğunu dile getirdi. Pascal, sette Mescal’e bir lakap bile taktı: “Tuğla duvar Paul.” 

Orijinal Gladyatör filminde Russell Crowe, Commodus tarafından ihanete uğrayan, kölelikle cezalandırılan ve ailesinin intikamını almak için bir gladyatör olmaya zorlanan Roma Generali Maximus’u canlandırmıştı. Film, gişede çok başarılı oldu ve "En İyi Film", "En İyi Erkek Oyuncu" dahil olmak üzere birçok Oscar kazandı. 

"Maximus" (Russell Crowe)

Hans Zimmer da "En İyi Orijinal Müzik" dalında Oscar'a aday gösterilmişti. Ayrıca Zimmer, ikinci filmin müziklerini de yapmak üzere stüdyoya giren isim oldu.

Uzun yıllar ardından gelen devam filmi Gladyatör II, 15 Kasım’da beyaz perdede yerini alacak. 

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş