Basic Instinct (1992), The Game (1997) ve Ant-Man (2015) gibi yapımlarıyla bilinen usta oyuncu Michael Douglas'ın, Bağımsızlık Bildirgesi'nin ortaya çıkışına yardımcı olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucu babalarından biri olan Benjamin Frankin'i canlandırdığı diziden ilk fragman yayınlandı.

Bu tarz tarihsel drama örneklerini şimdiye kadar neredeyse bin kez görmüş olsak da Apple TV+'ın Franklin'i, 70 yaşında olan ve herhangi bir diplomatik eğitim almamış tarihi figürün, şöhreti ve karizmasını kullanarak rakiplerini nasıl alt ettiğine odaklanmayı ve bu eşsiz hikâyeye başka açılardan yaklaşmayı vadediyor.

Franklin'in fragmanı, kostüm ve mekân tasarımları ve genel olarak yapım konusunda hiçbir masraftan kaçılmadığını gösteriyor. Tıpkı geçtiğimiz yıl sesini yeterince duyuramamış olan Napoleon da olduğu gibi.

"Napoleon" (Joaquin Phoenix)

Fragmanda ayrıca, bugün doğal karşıladığımız pek çok şeyin (örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nin varlığının) on sekizinci yüzyılda bir ölüm kalım meselesi olduğu gerçeği de vurgulanıyor. Yeni keşfedilen ülkelerin bağımsızlığının talebi sırasında Franklin ve politikacı dostları, ayakları yere sağlam basan bir devrim gerçekleştirebilmek için çevrelerindeki kişi ve kurumlardan çeşitli yardımlar istemek zorunda kalmışlardı. Sürecin kolay gerçekleşmesi bir yana, Büyük Britanya'nın oturup bir barış anlaşması imzalamayı düşünmesi bile birkaç yılını aldı.

Stacy Schiff'in A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America adlı kitabına dayanan senaryo, Kirk Ellis ve Howard Korder tarafından kaleme alındı.

Apple TV+'ta 12 Nisan'da ilk üç bölümü yayınlanacak olan Franklin'in kadrosunda Douglas dışında Noah Jupe, Thaibault de Montalembert, Daniel Mays, Ludivine Sagnier, Eddie Marsan, Jeanne Balibar ve Theodore Pellerin gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Collider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş