Ünlü film yapımcısı Michael Mann'ın, Brock Yate'in 1991 tarihli "Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine" kitabından beyazperdeye uyarladığı biyofilm Ferrari'den ilk tanıtım fragmanı yayımlandı.

Adam Driver'ın tamamen tanınmaz bir hale bürünerek İtalyan spor araba girişimcisi Enzo Ferrari'ye hayat verdiği filmde Driver'a, Penélope Cruz Ferrari'nin eşi Laura Ferrari, Shailene Woodley ise Ferrari'nin metresi Lina Lardi rollerinde eşlik ediyorlar.

Çekimleri İtalya'da yapılan film, 1957 yılında, Ferrari yarışçısı Alfonso de Portago ve dokuz izleyicinin patlayan lastik nedeniyle hayatını kaybettiği Mille Miglia yarışının öncesinde geçiyor. Bu kaza nedeniyle Enzo Ferrari ve lastik üreticisi firma, "adam öldürme"den dolayı kendilerini mahkemede bulmuşlardı. Fakat sonrasında dava düşmüştü.

Felaketle sonuçlanan Mille Miglia yarışı, o dönemki gazetelere böyle yansımıştı.

Hollywood'da süren oyuncu ve yazar grevlerinden herhangi bir büyük stüdyoyla bağı olmadığı için etkilenmeyen film, bağımsız film dağıtımcısı Neon tarafından izleyiciyle buluşturulacak. Yönetmen Mann'ın söylediğine göre film, içeriği sebebiyle zaten geleneksel stüdyoların kabul edeceği türden bir film değilmiş.

Ferrari, bu Noel'de (25 Aralık) izleyiciyle buluşmadan önce 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.

80. Venedik Film Festivali Programı Açıklandı
Yorgos Lanthimos, Bradley Cooper, David Fincher, Michael Mann ve Sofia Coppola’nın merakla beklenen yeni filmleri de dahil olmak üzere tam 23 filmin “Altın Aslan” için yarışacağı festival, 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Variety

Paylaş