Marvel'ın çizgi roman evreninde en önemli karakterlerin bir araya geldiği Fantastik Dörtlü ekibini sinematik evrende canlandıracak olan isimler sonunda belli oldu.

Pedro Pascal "Reed Richards / Mr. Fantastic", Vanessa Kirby "Susan Storm / Invisible Woman", Joseph Quinn "Johnny Storm / Human Torch", Ebon Moss-Bachrach "Ben Grimm / The Thing" karakterleriyle karşımıza çıkacak. 

2019 yılında, filmin Marvel takvimine dahil edildiğinin duyurulduğundan bu yana birçok iddia ve spekülasyona ev sahipliği yapan Fantastik Dörtlü kadrosu, uzun bir aradan sonra, Sevgililer Günü konseptli bir çizim ile Marvel Stüdyosu'nun resmi Instagram hesabı aracılığıyla paylaşıldı.

Vizyon tarihi 25 Temmuz 2025 olarak açıklanan Fantastik Dörtlü'nün yönetmen koltuğunda, Game of Thrones, The Great, It's Always Sunny in Philadelphia ve Wandavision gibi yapımlarla isminden bahsettiren yönetmen Matt Shakman oturuyor. Filmin senarist koltuğunda ise Jeff Kaplan, Ian Springer ve Avatar: The Way of Water'dan tanıdığımız Josh Friedman yer alıyor.

Marvel Stüdyosu'nun en çok beklenen filmlerinden biri olan Fantastik Dörtlü, şansını şimdiye kadar birkaç kez denemiş olsa da beyaz perdede tam olarak beklediğini bulamamış bir yapımdı.

Michael Bailey Smith, Rebecca Staab, Alex Hyde-White, Jay Underwood - Fantastic Four (1994)

1994 yılında Roger Corman'ın yapımcılığını üstlendiği, hiç yayınlanmamış bir Fantastik Dörtlü versiyonu bulunurken, Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis ve Chris Evans'ın başrollerinde yer aldığı, 2005 ve 2007 yıllarında Marvel'ın çizgi roman temalı filmlerinin temellerini atmasına yardımcı olan Fantastik Dörtlü ekibi ise, en çok bilinen bir diğer versiyonuydu.

Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans, Michael Chiklis - Fantastic Four (2005)

Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell ve Michael B. Jordan'ın yer aldığı 2015 yapımı versiyonundan ise bahsetmeye pek gerek yok gibi.

Marvel'ın çizgi roman evreninin temel taşlarından biri olan bu ekip, Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı ve ilk sayısı 1961 yılında okuyucusuyla buluştu.

Önümüzdeki aylarda çekimlerine başlanması planlanan filmin de tıpkı çizgi romanlarda olduğu gibi 1960'lı yıllarda geçeceği açıklandı.

Ben Grimm'in elindeki derginin kapağında, 22 Kasım 1963 - 20 Ocak 1969 tarihleri arasında ABD başkanlığı yapmış olan Lyndon Baines Johnson'ın fotoğrafı bulunmakta.

2022 yılında vizyona giren Doctor Strange 2: Multiverse of Madness'ta, Illuminati üyeleriyle karşılaşan Strange'in, John Krasinski'nin Reed Richards'ına söylediği şeyi hatırlatarak yazımızı sonlandıralım. 😊

"Fantastik Dörtlü. Siz 60'larda kurulmamış mıydınız?"

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş