Frank Herbert'ın efsane serisi Dune, devam hikayesi Dune: Part II ile sonunda geçtiğimiz cuma günü itibarıyla seyirci karşısına çıktı.

Yönetmen Denis Villeneuve ve ekibinin harikalar yarattığı yapım, normalde 2023 yılında vizyona girmesi beklenen bir filmdi, ancak Hollywood'daki grevler dolayısıyla o da gösterim tarihi ertelenen birçok yapımdan bir tanesi oldu.

"Irulan" (Florence Pugh)

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Florence Pugh, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Josh Brolin ve Christopher Walken'ın kadrosunda yer aldığı film, ABD ve Kanada'da topladığı büyük beğeninin yanına uluslararası başarısını da eklemeye devam ediyor.

71 denizaşırı pazardan 97 milyon dolar elde eden devam filmi, vizyondaki ilk hafta sonunda küresel gelirini toplamda 178,5 milyon dolara ulaştırmayı başardı.

2021 yılında vizyona giren Dune'un hem sinemalarda hem de HBO Max'de gösterime girmesi total kazancını büyük ölçüde etkilemişti ve beklenenden daha az miktarda hasılat elde etmesine neden olmuştu. Serinin ilk filmi, dünya genelinde 400 milyon dolar hasılata ulaşmıştı.

"Jessica" (Rebecca Ferguson)

Denis Villeneuve ve başrol Timothée Chalamet'nin kariyerlerinin en başarılı açılışını yapan Dune: Part II, henüz Çin ve Japonya gibi önemli pazarlara giriş yapmamış olmasına rağmen gişede oldukça başarılı bir ivme izliyor ve ilk filmin hasılatını yakın bir zamanda aşması bekleniyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş