Kadrosunda; Timothée Chalamet (Paul Atreides), Zendaya (Chani), Josh Brolin (Gurney Halleck), Rebecca Ferguson (Leydi Jessica) ve Javier Bardem (Stilgar) gibi önemli isimlerin yer aldığı Dune, devam filmiyle bünyesine; Florence Pugh (Prenses Irulan), Austin Butler (Feyd-Rautha), Léa Seydoux (Leydi Margot) ve Christopher Walken (IV. Shaddam) gibi iddialı oyuncuları ekleyerek yoluna devam ediyor.

Uzun zamandır beklenen tanıtım; Paul (Timothée Chalamet)'ün, Arrakis Çölleri'ni kocaman bir denize benzetmesiyle başlıyor. Tüm hayatını, suyun çok az ve değerli olduğu uçsuz bucaksız kumlar üzerinde geçiren Chani (Zendaya) ise, bu benzetmeye inanmak konusunda biraz zorlanıyor.

İlk filmde Harkonnenlar'ın, Atreides Hanesi'ne yaptığı saldırısı dolayısıyla hayatını kaybeden Leto Atreides (Oscar Isaac)'in fotoğrafı ile devam ediyoruz. Cenaze töreninden bir görüntüye benziyor ve onunla birlikte yakılan toplulukta, Atreidesler'in ne kadar büyük bir kayıp verdiği görülebiliyor.

"Leto Atreides" (Oscar Isaac)

Bu sırada Jessica (Rebecca Ferguson)'nın söylediği, "Baban intikama inanmazdı." cümlesi ise, hemen sonraki sahnede tek başına yürüyen Paul'ün, gelecekte yapacaklarına sanki atıfta bulunuyor.

İkinci kısım ile kadroya dahil edilen önemli karakterlerden biri, Corrino Hanesi'nin prensesi ve IV. Shaddam'ın kızı olan Prenses Irulan. Florence Pugh'nun canlandıracağı karakter Paul için oldukça kilit bir isim.

"Prenses Irulan" (Florence Pugh)

Christopher Walken'ın canlandıracağı IV. Shaddam'a ise ilk tanıtımda herhangi bir yer verildiğini göremiyoruz.

Korkunç Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård), Rabban (Dave Bautista)'ın da içerisinde bulunduğu ordusunun başında duruyor ve Harkonnenlar adına bu filmde karşımıza yeni bir kötü karakter daha çıkacak: Austin Butler'ın canlandırdığı Feyd-Rautha.

Geçtiğimiz yıl, Elvis filmiyle adından çok bahsettiren Butler, yeni tarzıyla oldukça garip görünüyor.

Léa Seydoux ise Bene Gesserit rahibelerinden biri olmakla birlikte, bu serinin en sinsi ve zeki karakterlerinden biri olan Leydi Margot'a hayat veriyor.

"Margot Fenring" (Léa Seydoux)

Hemen ardından görünen ilginç cihaz ise, ilk filmdeki Gom Jabbar sahnesini anımsatıyor diyebiliriz.

Fremenler ile Arrakis Çölleri'nde yaşamaya başlayan Paul ve Leydi Jessica'nın, baharata fazlasıyla maruz kalmaları dolayısıyla gözlerinin mavi renge dönüşmesi detayı da unutulmamış.

"Paul" ve "Leydi Jessica"

Fragmanın belki de en can alıcı sahnesi, önceki filmin başlarında sadece bir çocuk olarak gördükleri Paul'ün, bu filmde artık bir kum solucanına binebilecek kadar güçlü ve atik birine dönüşmesi.

Paul, kum solucanı üzerinde.
Hemen sonrasında ise Stilgar (Javier Bardem)'ın şaşkınlığı yüzünden okunabiliyor.

Paul ile Feyd-Rautha'nın bir düelloya tutuştuğu görülüyor ve karakterimizin kalabalığa selam vermesinin ardından bu güzel tanıtıma veda ediyoruz.

Askerlerini selamlayan "Kwisatz Haderach"

Paul Atreides'in, aşk hayatıyla evrenin kaderini dengelemek zorunda kalacağı ve liderliğe doğru ilerleyen hikâyesinde birçok farklı maceraya şahit olacağımız, bu yılın en çok beklenen yapımlarından biri olan Dune: Part 2, 3 Kasım 2023'te sinemalarda olacak.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş