78 yaşındaki Amerikalı usta oyuncu Michael Douglas, bu seneki Cannes Film Festivali'nde 'Onursal Altın Palmiye Ödülü'nü almaya hazırlanıyor. 16 Mayıs'ta yapılacak festival açılış töreninde kendisine takdim edilecek ödül, oyuncunun uzun ve başarılı kariyerine bir saygı niteliği taşıyor.

Douglas, festivalle ve verilecek ödülle ilgili şunları söylüyor:

"Cannes'da olmak, benim için her zaman taze hava solumak gibidir. Burası, uzun zamandır cesur yaratıcılara, artistik cüretkarlıklara ve mükemmel hikâye anlatıcılığına harika bir platform sağlıyor. 1979'da The China Syndrome ile ilk kez gelişimden 2013'te Behind the Candelabra ile son kez gelişime kadar festival, her seferinde bana sinemanın büyüsünün sadece ekranda gördüğümüz şeyde değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki insanları etkileme kabiliyetinde olduğunu hatırlatmıştır. 50 yılı aşan kariyerimin ardından, buraya dönüp festivalin açılışını yapmak ve sinemanın global dilini kucaklamak benim için bir onur.

2 Oscar ödüllü Douglas, 50 yılı aşan kariyerinde birçok kez Cannes'da boy gösterdi. İlk olarak 1979 Cannes Film Festivali'ne The China Syndrome filmiyle geldi. Bundan 13 yıl sonra Douglas, 1992 yılının yarışma filmleri arasında yer alan Basic Instinct (Temel İçgüdü) ve hemen ertesi yıl Falling Down filmleriyle iki kez daha Cannes'daydı. Douglas'ın Cannes'a son ziyareti ise Steven Soderbergh'in Behind the Candelabra filmiyle 2013 yılında oldu.

Kaynak: Deadline

Paylaş