Kadrosunda; Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem ve Jason Momoa gibi yıldız isimler bulunduran Dune'un ikinci filminden ilk fotoğraflar paylaşıldı.

Dune: Part 2, 2021 yılında yayımlanan ilk filmin tam anlamıyla bir devamı niteliğinde olacak. İlk film, Frank Herbert imzalı Dune kitabının 3/4'lük bir kısmını içerdiği için, geriye kalan kısım ikinci filmde tamamlanacak.

Asilzade Paul Atreides, Harkonnen Hanedanı tarafından, Atreides ailesine düzenlenen saldırıdan sağ kurtulmuştu. Ardından, Arrakis gezegeninin sıcak kumlarında, rüyalarında gördüğü Chani ile ve onun Fremen çöl kabilesiyle tanıştı.

Ailesinin intikamını almak için bir karşı saldırıya hazırlık yapan Paul'ün, bu filmde bir liderliğe doğru adım atacağı ve Fremen kültürünün önemli bir parçası olan kum solucanına bineceği söyleniyor.

"Kum Solucanı"

Serinin ikinci filminde hikâyeye yeni karakterler de dahil oluyor: Prenses Irulan karakteriyle Florence Pugh, Feyd-Rautha karakteriyle Austin Butler ve Leydi Margot rolüyle Léa Seydoux.

"Prenses Irulan" (Florence Pugh)

İmparatorluk Sarayı'nda, Shaddam'ın beş kızından en büyüğü olarak bilinen Irulan, ilk filmde gördüğümüz Bene Gesserit topluluğu aracılığıyla oldukça donanımlı yetiştirilmiş bir prenses.

"Feyd-Rautha" (Austin Butler)

Baron Harkonnen'ın Rabban'ı yem olarak kullanıp, yönetici yapmayı hayal ettiği, kurnaz ve zalim yeğeni Feyd-Rautha. Paul Atreides'in karakter gelişimi açısından en önemli isimlerden birisi.

"Leydi Margot" (Léa Seydoux)

Léa Seydoux'un Leydi Margot karakteri ise oldukça yetenekli bir Bene Gesserit rahibesi. Yönetmen Denis Villeneuve, Margot'u şu şekilde tanımlıyor:

“Bir kız kardeş, aynı zamanda gizli bir ajan.”

İlk filmde sadece yedi dakikalık bir ekran süresine sahip olan Chani'nin ise, devam filminde çok daha etkin bir role sahip olması bekleniyor.

"Paul Atreides" (Timothée Chalamet) ve "Chani" (Zendaya)

2023'ün en çok beklenen yapımlarından biri olan Dune: Part 2, 3 Kasım'da vizyonda olacak.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş