Marvel Sinematik Evreni'nde "Galaksinin Koruyucuları" serisinin yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenen James Gunn, geçtiğimiz yıl DC Evreni'nde "The Suicide Squad" ve "Peacemaker" gibi adından bahsettiren yapımlara imza atmıştı.

Aynı yıl Gunn'ın, Peter Safran ile birlikte DC Sinematik Evreni'nin başına getirildiğini öğrendik. Kısa bir sürenin ardından evrende büyük bir temizlik yapılacağını duyuran yönetmen, planlama listesine yeni projeler ekleyip "Man of Steel 2" gibi uzun zamandır beklenen birçok yapımı da çöpe atarak dikkatleri üzerine toplamıştı.

DC Evreninde Yeni Dönem Başlıyor
DC Studios’un başına getirilen James Gunn ve Peter Safran, film ve dizilerdeki DC evrenini baştan tasarlıyor. Bu kapsamda planlanan ilk 10 proje, ikili tarafından duyuruldu.

Dördüncü fazın başlangıcı ve özellikle Loki dizisiyle çoklu evrenler mevzusuna giriş yapan Marvel; Avengers: Kang Dynasty ve Secret Wars projeleriyle, bütün evrenleri tehlikeye sokacak bir olaya hazırlık yapıyor ve şimdiye kadar "süper güçlü" başlığı altında çıkardığı Wolverine, Spider-Man, Iron Man gibi karakterlerini, büyük savaş için bir araya toparlamak istiyor.

"Secret Wars"

Haziran ayında vizyona girmesi beklenen The Flash filminde işlenecek Flashpoint konusu, fragmanda gördüğümüz Michael Keaton ve Ben Affleck'in Batman'leri gibi karakterler dolayısıyla, DC evreni de çoklu evrenler muhabbetine en az Marvel kadar yakın görünüyor.

Michael Keaton ve Ben Affleck / The Flash (2023)

Her iki evrenin de ortak zaman dilimlerinde çoklu evren mevzusuna değinmesi akıllara, iki evrenin ortak bir projede birleşebileceği ihtimalini getiriyor.

Gunn ise farklı çoklu evrenleri bir araya getirme mevzusunun, yetkililerle aralarında konuşulduğunu söylüyor ve cümlelerine şöyle devam ediyor:

"Kim bilir? Bence önce DC'de ne yaptığımızı belirlememiz gerekiyor. Bunu tartışmadık desem yalan olur. Ancak yakın gelecekte bu cepheden pek bir şey beklemeyin. Yine de bütün bu tartışmalar çok eğlenceliydi."
James Gunn

Kaynak: Empire Online


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş