80'incisi bu sene 30 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa'nın en büyük film festivallerinden Venedik Film Festivali'nin yarışma jüri başkanları açıklandı.

Whiplash, La La Land ve en son Babylon gibi çok ses getiren filmlerin yönetmeni Damien Chazelle, ana yarışma jürisine başkanlık edecek isim oldu. Chazelle bu görevle ilgili şunları söyledi:

Her sene 10 gün boyunca bu sanat şehri bir sinema şehrine dönüşüyor. Bu seneki jüriye başkanlık etmek için davet edilmekten onur ve mutluluk duydum. 80. Venedik Film Festivali'nin "yeni hasat" filmlerini keşfetmek için sabırsızlanıyorum.

Amerikalı yönetmen Chazelle'in yanı sıra, ana yarışma dışındaki kulvarlarda kazananları belirleyecek jürilere başkanlık edecek isimler de belli oldu.

Fransız yönetmen Alice Diop, bu seneki festivalde en iyi ilk filme verilecek 'Luigi De Laurentiis Ödülü'nün jürisine başkanlık edecek. Diop, geçtiğimiz sene düzenlenen festivalde Saint Omer filmiyle bu ödülün sahibi olmuştu.

Alice Diop, 79. Venedik Film Festival'inde

Genç İtalyan yazar ve yönetmen Jonas Carpignano ise festivalde daha alışılmışın dışında işlerin yer aldığı Horizons (Ufuklar) bölümünün jürisine başkanlık edecek.

Kaynak: Variety

Paylaş