Geçtiğimiz yıl, başrolünü üstlendiği Oppenheimer filmiyle ilk Oscar adaylığı ve ödülünü kazanan Cillian Murphy’nin başrolünde yer aldığı Small Things Like These filminden resmi fragman yayınlandı. 

Murphy, Katolik Kilisesi tarafından uygun görülen yerel bir manastırda gizli tacizlerle mücadele etmeye çalışan kömür tüccarı bir babayı canlandırıyor. 

Manastıra kömür götüren Bill Furlong, bir annenin küçük kızını zorla içeri götürüşüne “Anne, lütfen! Dur! Hayır, lütfen! Hayır oraya girmeyeceğim!” şeklindeki bağırışlarına şahit olur.

1985 yılında, yeni yıldan hemen öncesinde geçen filmde Furlong, manastıra teslimat yaptığı sıralarda kendi başına gelenleri ve dile getirilemeyen kaderini anımsar. Bu durum, çocukluğunda yaşadığı travmasıyla yüzleşmek zorunda kalan Furlong’u ahlaki bir seçim yapmak zorunda bırakır. Yerel manastırda gerçekleşen vahşeti gözleriyle gördüğü fragmanda “Orada ne olduğuna dair söylediğin şeylere dikkat etmelisin.” şeklinde uyarılır. 

Cillian Murphy ve yönetmen Tim Mielants

Claire Keegan’ın ödüllü romanından uyarlanan Small Things Like These, İrlanda’da bulunan, Katolik Kilisesi tarafından işletilen ve yardıma muhtaç kadınları işe almak ve eğitmek amacıyla kurulmuş olan Magdalene Çamaşırhaneleri’nin gerçek hikayesinden uyarlanmıştır. 

Berlin Film Festivali’nin açılış gecesinde sunulan filmin eleştirmenlerce de beğenildiğini eklemek gerek. Öyle ki filmin oyuncularından Emily Watson, festivalde "En İyi Yardımcı Oyuncu" ödülüne layık görülen isim olmuştu.

2024 Berlinale’de Ödüller Sahiplerini Buldu
Afrika asıllı yönetmen Mati Diop’un ‘Dahomey’ isimli filminin “Altın Ayı” ödülüne layık görüldüğü festivalde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bir belgesel, büyük ödülün sahibi olmuş oldu.

Lionsgate imzalı Small Things Like These, 8 Kasım’da izleyiciyle buluşacak. 

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş