The Prestige, The Dark Knight üçlemesi, Inception, Interstellar filmleri ile bilinen ve geçtiğimiz yıl dillerden düşmeyen Oppenheimer ile isminden çokça bahsettiren efsane yönetmen Christopher Nolan, geçtiğimiz perşembe günü İngiliz Film Enstitüsü ile yaptığı röportajda, bir korku filmi yönetmesinin eninde sonunda gerçekleşeceğini ve bu türün neden kendisine çok çekici geldiğini açıkladı.

"Korku filmlerinin çok ilginç olduğunu düşünüyorum, çünkü yapım aşamaları fazlasıyla sinematik olan araçların kullanımına dayanıyor. Aslında bu, temelde, yaşanan olaylara içgüdüsel tepkiyi kışkırtabilmek ile de ilgili. Bir noktada, bir korku filmi yapmayı çok isterim. Ama bence iyi bir korku filmi gerçekten olağanüstü bir fikir gerektiriyor ve bunlar ciddi anlamda sayıca az olan şeyler. Bu yüzden, henüz buna uygun bir fikir bulabildiğimi söyleyemem. Ancak sinematik açıdan kesinlikle çok ilginç bir tür olduğunu düşünüyorum."

Nolan, özellikle Manhattan Projesi ekibinin ilk atom bombasını yapmayı başarmasının ardından Oppenheimer'da da korku dolu anların yaşandığına dikkat çekti.

"J. Robert Oppenheimer" (Cillian Murphy)

"Elbette Oppenheimer'da da korku unsurları var ve bunların konuya kesinlikle uygun olduğunu düşünüyorum. ...Filmin orta kısımları ağırlıklı olarak soygun türünü anımsatıyor ve üçüncü perdesi ise bir mahkeme salonu draması. Bu bölümler için bu türlere karar vermemin sebebi, diyalogların ve insanlar arasındaki konuşmaların, izleyici için doğası gereği gergin ve ilginç olduğu ana akım türler olmaları. Aslında ilginç tarafı da bu, pek çok farklı alanla oynayabilirsiniz, oysa farklı film türlerinde buna pek izin verilmez."

Nolan'ın gişe rekorları kıran tarihi draması Oppenheimer, dünya çapında yaklaşık 1 milyar dolar hasılat elde etti ve şu anda "En İyi Film" de dahil olmak üzere tam 13 Oscar adayı.

Nolan’ın ‘Rahatsız Edici’ Tarihi Psikodraması: ‘Oppenheimer’
Christopher Nolan imzalı ‘Oppenheimer’, atom bombasının babası olarak anılan ünlü fizikçi Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanırken; sindirmesi zor senaryosu, kafa karıştırıcı kurgusu ve harika performanslarıyla izleyiciye eşi benzeri bulunmayan bir tarihi şölen sunuyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş