The Witch (2015), The Lighthouse (2019) ve The Northman (2022) yapımlarıyla tanınan Robert Eggers’ın tekrar sinemaya uyarladığı ve Bill Skarsgård’ın başrolünde yer aldığı Nosferatu filminden ilk fragman yayınlandı.

Count Orlok karakterine hayat verecek olan Skarsgård’ın yanında, filmin kadrosunda Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson ve Willem Dafoe gibi isimler yer alıyor.

"Thomas Hutter" (Nicholas Hoult)

Focus Features’ın yayınladığı resmi sinopsise göre; "Robert Eggers’in 'Nosferatu'su; cinli perili bir genç hanım ile ona âşık olan ve sonrasında tarif edilemeyen bir dehşete neden olan korkunç bir vampir arasındaki takıntıya odaklanan gotik bir hikâye."

Yayınlanan fragmanda Nosferatu’nun yüzü henüz görünmüyor. Ancak daha öncesinde It filmlerinde Palyaço Pennywise karakterine hayat veren Skarsgård’ın, genellikle korku türlerinde deneyimli bir aktör olması dolayısıyla performans konusunda hayranların ona güveni tam.

Ayrıca yetenekli oyuncunun bu rol için sesini belirli bir tona indirmesi gerektiği için uzun bir süredir bir opera sanatçısıyla çalışmalar yaptığı da biliniyor.

Bir dergiye verdiği röportajda, "Bu, sanki saf kötülüğü yaratmak gibiydi." açıklamasını yapan Skarsgård cümlesine, "İçimdeki şeytandan kurtulmam biraz vakit aldı." şeklinde devam ediyor.

"Professor Albin Eberhart von Franz" (Willem Dafoe)

Yönetmen Robert Eggers ise, "Bill o kadar değişti ki, hak ettiği takdiri alamamasından çok korkuyorum. Çünkü o sadece… o orada değil." açıklamasını yaptı.

Nosferatu, Eggers’ın yazıp yönettiği 1922 tarihli sessiz ve dışavurumcu Alman klasiğinin yeniden yapımı olarak kabul ediliyor.

"Nosferatu" (Max Schreck) - Nosferatu: A Symphony of Horror (1922)

Ayrıca yönetmenin bu film için başlangıçta neredeyse The Witch yıldızı Anya Taylor-Joy ve Harry Styles ile birlikte çalışacağı da bilinenler arasında.

Merakla beklenen korku filmi Nosferatu'nun ABD'de 25 Aralık, ülkemizde ise 3 Ocak 2025 tarihinde izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş