Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Boran Kuzum, Osman Sonant, Helin Kandemir, Hande Ataizi, Nezaket Erden gibi oyuncuların yer aldığı Bihter filminden ilk fragman yayınlandı.

İlk kez yayınlanan teaser'da, filmin 1920'ler dönemine giriş yapıyor, güç ve cesaret üzerine odaklanan dünyanın ipuçlarını görüyoruz.

Halit Ziya Uşaklıgil’in kitap formatında ilk defa 1901 yılında yayımlanan kült eseri Aşk-ı Memnu; içindeki ikonik karakterleri, üslubu ve edebi değeri ile Türk edebiyatının klasikleri arasına girmeyi başarmıştı.

Halit Ziya Uşaklıgil'in bu unutulmaz eserinin yeniden yorumu olan Bihter filmi; tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikâye. Eser 19. yüzyıl sonlarında İstanbul Boğaziçi'nde bir yalıda geçerken, yeni uyarlama izleyiciyi 1920'li yılların İstanbul'una davet edecek.

"Behlül" (Boran Kuzum), "Bihter" (Farah Zeynep Abdullah)

Film, kendi hayatının baş karakteri olan Bihter'in çarpıcı hikayesini anlatırken, bir kadının zihninin derinliklerine de yer verecek.

Yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper'in üstlendiği, senaryosunu Merve Göntem'in kaleme aldığı, Timur Savcı ve Cemal Okan'ın yapımcılığıyla TAFF Pictures imzalı film, 16 Kasım'da Prime Video'da yerini alacak.

Paylaş