Amazon Prime Video, video oyun serisi Fallout'un merakla beklenen dizi uyarlamasının yayın tarihini, paylaştığı Pip-Boy teaser'ıyla duyurdu.

İlk bölümü 12 Nisan 2024 tarihinde izleyiciyle buluşması planlanan live action Fallout dizisi, son yılların en başarılı HBO dizilerinden biri olan Westworld'ün yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy imzası taşıyor.

Geleceğin post-apokaliptik Los Angeles'ında, retrofütüristik bir bakış açısıyla anlatılan oyunun hikâyesi, patlak veren nükleer savaş sonrası yeraltı sığınaklarında yaşayan insanları ve onların radyasyonla, mutantlarla ve haydutlarla olan mücadelelerini konu alıyor.

Dizinin şimdiye kadar açıklanan oyuncu kadrosu ise şöyle: Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (The Hateful Eight), Aaron Moten (Emancipation), Moisés Arias (The King of Staten Island), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Person of Interest), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O'Hagan (Law & Order: SVU) ve Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time).

Kaynak: Deadline

Paylaş