Will Bardenwerper'ın çok satan kitabı Saraydaki Mahkum'dan uyarlanan Amo Saddam, Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in idamından önceki son günlerine odaklanacak.

The Banshees of Inisherin, Saltburn, The Batman ve Eternals gibi yapımlarla ismini duyuran oyuncu Barry Keoghan, Çernobil mini-dizisinin yönetmeni Johan Renck'in yönetmen koltuğunda oturduğu bu filmin başrolünde yer alacak.

Keoghan, devrilen Irak diktatörünün yargılanması ve infazından önceki aylarda onu korumakla görevlendirilen bir Amerikan askerini canlandıracak.

Film, Bardenwerper'ın çok satan kitabı "The Prisoner in His Palace: Saddam Hussein, His American Guards, and What History Leaves Unsaid"e dayanıyor. Kitap, Saddam'ı, insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı yargılandığı süre boyunca koruyan 12 ABD askerini anlatıyor. Kitabı beyazperdeye uyarlayan isim ise The Patriot dizisiyle tanınan senarist Darby Kealey.

Filmin resmi sinopsisi şöyle; "İdamından önceki altı ay içerisinde, askerimiz Saddam ile yakınlaşıyor, yüksek güvenlikli bir hapishaneye dönüştürülen bombalanmış bir sarayın bayat havasını solurken, gerçekle kurgu arasındaki o inci çizgi üzerinde geziniyor."

Saddam'ı kimin canlandıracağı henüz belli olmayan projede, yönetmen Renck, "bölgeden, Arapça konuşabilen ve bu zorlu rolü gerçek anlamda taşıyabilecek" birini aradığını belirtti.

Keoghan hakkında da açıklama yapan yönetmen, "Barry, gerçekten karmaşık karakterleri canlandırma konusunda çok yetenekli bir aktör olduğunu defalarca kanıtladı. Zorlu, iddialı ve gerçekten özel olacağını umduğumuz bu filmde, onu başrolümüz olarak görmekten daha mutlu olamazdık." cümlelerini kullandı.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş