Kadrosunda; Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, America Ferrera, Dua Lipa, Simu Liu, Alexandra Shipp ve Will Farrell gibi isimlerin bulunduğu Greta Gerwig yönetmenliğindeki Barbie, yılın şimdiye kadarki en büyük gişe açılışını gerçekleştirdi.

Uzun zamandır beklenen film, cuma gününden itibaren elde ettiği 155 milyon dolar ile ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın aynı gün vizyona giren Oppenheimer filminden neredeyse iki kat daha fazla hasılat elde etti. (ABD içerisinde 80 milyon dolar)

"Robert Oppenheimer" (Cillian Murphy)

Sinemaseverler adına oldukça dolu geçen temmuz ayı; "Indiana Jones 5", "Oppenheimer", "Barbie", "Görevimiz Tehlike 7" ve "Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı" gibi merakla beklenen filmlere ev sahipliği yaptı.

Temmuz Ayının En Çok Beklenen 4 Filmi
Sevilen serilerin devam filmleri ve aynı gün vizyona girmeyi bekleyen iki büyük yapım ile temmuz ayı, sinemaseverlerin gönlünü almayı başaracak gibi duruyor.

İki büyük filmin aynı gün vizyona girmesinden doğan "Barbenheimer" çılgınlığı, sinema tarihinin en büyük dördüncü gişe haftası açılışını gerçekleştirdi.

İlk üç hafta sonunda ise oldukça büyük seriler yer alıyor:

"Avengers: Endgame"

"Avengers: Infinity War"

"Star Wars: Force Awakens"

İnanılmaz bir reklam ve pazarlama kampanyasına sahip olan Barbie, uluslararası gişede, hasılatına 182 milyon dolar daha ekleyerek, şimdiden 337 milyon gibi çarpıcı bir sayıya ulaştı. (Oppenheimer da dünya genelinde toplamda 175 milyon dolar elde etti.)

Vizyona gireli henüz 3 gün olmasına rağmen, Barbie;

"2023'ün en iyi açılışı", "pandemi sonrası en iyi açılış", "en iyi kadın yönetmen açılışı", "Margot Robbie ve Ryan Gosling’in kariyerlerindeki en iyi açılış", "çizgi roman uyarlaması, yeniden uyarlama veya devam filmi olmayan en iyi film açılışı" gibi başarılara da imza attı.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş