Çıktığı günden bu yana gişede tam gaz yoluna devam eden Avatar serisinin ikinci filmi Avatar: Suyun Yolu, 2.244 milyar dolarlık global hasılata ulaşarak Titanik'i yerinden etti ve tüm zamanların en yüksek 3. gişesine sahip film oldu. Üstelik bu başarıyı, Titanik'in Sevgililer Günü sebebiyle tekrar vizyona sokulduğu bir dönemde elde etti.

Avatar 2, şu ana kadar ulaştığı gişenin 1.586 milyarını, yani %70'ten fazlasını ABD dışındaki ülkelerden kazandı. ABD içinde ise 658 milyon dolarlık hasılat elde ederek yerelde tüm zamanların en çok kazanan 9. filmi konumunda yer alıyor.

Avatar 2, vizyona girdiğinden bu yana gişe listesinde yoluna çıkan her filmi rahatça alt etmeyi başarsa da önünde kalan iki rakibiyle arasında ciddi bir hasılat farkı bulunuyor. Listenin ikincisi Avengers: Endgame'in 2.79 milyar dolar, zirvenin sahibi Avatar'ın ise 2.92 milyar dolarlık global gişe rakamları mevcut. Avatar 2'nin ise gişede bu seviyelere erişebilmesi öngörülmüyor.

Filmin yönetmeni James Cameron ise listedeki ilk 4 filmden 3'ünün (Avatar, Avatar: Suyun Yolu ve Titanik) yönetmeni olarak tekrar edilmesi ya da kırılması zor bir rekoru elinde bulunduruyor.


Kaynak: The Hollywood Reporter – Box Office Milestone: ‘Avatar 2’ Sinks ‘Titanic’ to Rank as No. 3 Pic of All Time

Paylaş