Son zamanlarda The Pursuit of Love ve All of Us Strangers gibi yapımlarda yer alan Fleabag'in Hot Priest'i Andrew Scott, yeni Netflix dizisi Ripley'de Tom Ripley rolünü üstleniyor.

Patricia Highsmith'in Tom Ripley kitap serisinden uyarlanan yapım, Jude Law, Matt Damon ve Gwyneth Paltrow'un yer aldığı Yetenekli Bay Ripley ile 1999 yılında beyaz perdede izleyici karşısına çıkmıştı.

Yetenekli Bay Ripley (1999)

Yüksek kontrastlı monokromatik paleti ve New York'un kötü sokaklarına benzeyen karamsar su birikintileriyle noir türünün öne çıkan yapımlarını andıran fragman, 60'ların İtalya'sı ve New York'unda geçecek olan diziye ilginç bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Başroldeki Andrew Scott'a, Dickie Greenleaf rolünde Johnny Flynn ve Marge Sherwood rolünde Dakota Fanning eşlik ediyor.

2021 yılında Interview dergisine Tom Ripley karakteri hakkında açıklamalarda bulunan Scott; "Karakterin şimdiye kadar birçok çeşitli versiyonu oldu; bazılarını gördüm, bazılarından ise kaçındım. Sadece kimsenin performansını kopyalamak istemiyorum. Sadece tuhaflığın ve ötekiliğin ne olduğu fikriyle ilgileniyorum. Bu kadar ilginç bir karakter olmasının nedeni, onu tam olarak bir kalıba yerleştirememenizdir." cümlelerini kullanmıştı.

Ripley'in konusu ise şöyle:

"1960'ların başında New York'a gelen dolandırıcı Tom Ripley, zengin bir adamın serseri oğlunu eve dönmeye ikna etmek ve İtalya'ya seyahat etmek üzere tutulur. Tom'un işi kabul etmesi; aldatma, dolandırıcılık ve cinayetle dolu karmaşık bir hayata attığı adımdır. Hem Patricia Highsmith'in romanının hem de Anthony Minghella'nın beyazperde uyarlamasının hayranları bundan sonra ne olacağını biliyorlar."

Schindler'in Listesi ile Oscar kazanan senarist Steven Zaillian'ın yazar ve yönetmen olarak işin başında yer aldığı dizi, 4 Nisan'da Netflix kütüphanesinde yerini alacak.

Kaynak: Vogue


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş