Bu sene 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa'nın en prestijli film festivallerinden biri olan Cannes'da yarışma filmlerini değerlendirecek jürinin başkanı bugün festival yönetimi tarafından Ruben Östlund olarak açıklandı.

İsveçli yönetmen en son Triangle of Sadness filmiyle geçtiğimiz sene Cannes'da "Altın Palmiye" ödülünü almıştı. Ayrıca bu filmin "En İyi Film" de dahil olmak üzere 3 kategoride Oscar adaylığı bulunuyor. Gişede de 24 milyon dolarlık hatırı sayılır bir hasılat elde eden film, yönetmenin her açıdan en başarılı filmi olma özelliğini taşıyor.

Östlund, Triangle of Sadness'ın öncesinde, 2017 yılında The Square filmiyle de Cannes'da "Altın Palmiye"ye uzanmıştı.

Kararın açıklanmasının ardından Östlund şunları dile getirdi:

"Bu seneki Cannes jürisine başkanlık etmek için bana güvenilmesinden dolayı mutlu ve gururluyum. Cannes, film dünyasının en merakla beklenilen festivallerinden biri. Bunun parçası olmak bir ayrıcalık. ...Başkan olarak jürideki arkadaşlarıma sinemanın sosyal yönünü hatırlatacağım. İyi film, kollektif tecrübeyle ilgilidir; bizi düşünmek için uyarır ve bizde izlediğimiz şeyi tartışma isteği yaratır. O yüzden hadi hep birlikte izleyelim."

Ruben Östlund, 1973'teki Ingrid Bergman'ın jüri başkanlığından bu yana başkanlık yapan ilk İsveçli olacak. Ayrıca Francis Ford Coppola ve Emir Kusturica'nın ardından iki kez "Altın Palmiye" kazanmış üçüncü başkan olacak.

Bu sene Cannes Film Festivali'nde ödüller için yarışacak filmlerin Nisan ayının ortasında duyurulması bekleniyor.


Kaynak: The Hollywood Reporter – Cannes Film Festival Names Ruben Östlund Jury President

Paylaş