2000'li yıllar, sinema için olduğu kadar televizyon dünyası için de altın çağlardan bir tanesiydi. Pinwright's Progress, I Love Lucy, Dick Van Dyke Show gibi efsaneleşmiş yapımlarla ismini duyuran, Frasier, The Brady Bunch, Golden Girls, Full House ve Seinfeld gibi yapımlarla da yaygınlaşan sitcom türü, komedinin evrensel çekiciliği dolayısıyla dünya çapındaki izleyicilerin gönüllerinde taht kurdu.

Modern Family'den Malcolm in the Middle'a, How I Met Your Mother'dan Friends'e kadar, Ranker kullanıcılarının oylarıyla belirlenen 2000'li yılların en iyi sitcom dizilerini bu listede sıralıyoruz.

10- Two and a Half Men (2003-2015)

Bekar ve çapkın bir genç adam olan Charlie Harper'ın, eşinden yeni ayrılmış kardeşi Alan Harper ve oğlu Jacob David'in evine taşınması ile hayatı değişir. Charlie ile yeğeninin arasında gelişen özel bağ, eğlenceli olayları da peşinden sürükler.

Yayın hayatına 2003 yılında başlayıp, 2015 yılında sona eren dizinin kadrosunda, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Ashton Kutcher ve Charlie Sheen gibi isimler yer alıyor.

9- Parks and Recreation (2009-2015)

Indiana'daki Pawnee Kasabası'nın Parklar ve Bahçeler Bölümü'nde çalışan, kasabayı güzelleştirmeye ve kariyerinde ilerlemeye odaklanan Leslie Knope'un, her bölümde başına tahmin edilemeyecek aksaklıklar ve olaylar gelmektedir.

Başrolünde Amy Poehler'ın yer aldığı dizinin oyuncu kadrosu; Chris Pratt, Rashida Jones, Paul Schneider, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Aziz Ansari, Rob Lowe ve Adam Scott gibi isimlerden oluşuyor.

8- Malcolm in the Middle (2000-2006)

Önceleri, yaşıtları gibi oldukça sıradan bir yaşam sürdüren Malcolm'ın hayatı, IQ'sunun çok yüksek çıkmasıyla birdenbire değişir. Okulda özel bir sınıfa alınan Malcolm, "dahi çocuk" olmanın getirdiği sorumlulukla birlikte bu durumun avantaj ve dezavantajlarını da tecrübe etmektedir.

2000 ve 2006 yılları arasında yayınlanan ve Frankie Muniz'in Malcolm karakterine hayat verdiği dizinin kadrosunda; Bryan Cranston, Justin Berfield, Erik Per Sullivan, Jane Kaczmarek, Christopher Masterson gibi isimler de yer alıyor.

7- Scrubs (2001-2010)

Sacred Heart isimli hastanede geçen hikâye, tıp okulundan henüz yeni mezun olan J.D. Dorian'ın başından geçen komik ve sıra dışı maceralara odaklanıyor. Dorian'ın kafasındaki sesler ve hayal dünyası ile renklendirilmiş olan bir anlatım tekniği izleyen Scrubs, karakterimizin, en yakın arkadaşı ile birlikte çalışmaya başladığı bu ilginç hastanede yaşanan ilginç olayları konu ediniyor.

Yayın hayatına 2001 yılında başlayan ve 2010 yılında ekranlara veda dizinin kadrosunda; Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Neil Flynn, Ken Jenkins ve John C. McGinley gibi isimler var.

6- That '70s Show (1998-2006)

70'li yılların Wisconsin'inde, Point Place isimli kurgu bir kasabada geçen That '70s Show, genellikle Eric Forman'ın bodrum katında takılmakta olan bir arkadaş grubunu konu alıyor.

1976 ve 1979 yılları arasındaki bir dönemi kapsamakta olan dizi; Eric, Donna, Kelso, Jackie, Hyde ve Fez gibi karakterleriyle, 70'li yıllar gençlerinin tutkularına odaklanırken, Eric'in Kore Savaşı'nda savaşmış olan babası ve hemşire annesi dolayısıyla da döneminin siyasal olaylarını tiye almayı ihmal etmeyen bir dizi.

1998'de başlayıp 2006'da sona eren That '70s Show'un kadrosunda; Topher Grace, Laura Prepon, Wilmer Valderrama, Danny Masterson, Ashton Kutcher ve Mila Kunis gibi isimler yer alıyor.

5- Modern Family (2009-2020)

Prichett, Dunphy ve Prichett-Tucker ailelerinin günlük yaşantılarından manzaralar sunan Modern Family, bu üç aile arasında yaşanan eğlenceli durum ve olaylara odaklanan bir dizi.

Oldukça kalabalık bir kadroya sahip olan Modern Family'de; Ty Burrell, Julie Bowen, Sarah Hyland, Eric Stonestreet, Ed O'Neill ve Sofia Vergara gibi isimler bulunuyor.

4- How I Met Your Mother (2005-2014)

How I Met Your Mother, New York'ta, Hukuk Fakültesi öğrencisi ev arkadaşı Marshall Eriksen ve onun kız arkadaşı Lily Aldrin ile birlikte minik bir dairede yaşayan mimar Ted Mosby'nin hayatının aşkıyla nasıl tanıştığını çocuklarına anlatmasıyla başlayan bir dizi.

Ancak Ted'in hikâye anlatma konusunda çok da başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü tüm olayların en başından aldığı için, "anne" ile tanışmamız, yani ilişkilerinin başladığı ana hikâyeye ulaşmamız yıllarımızı alıyor ve bu koca macera tam tamına dokuz sezon sürüyor.

Sevilen dizinin başrollerinde; Josh Radnor, Alyson Hannigan, Jason Segel, Cobie Smulders ve Neil Patrick Harris yer alıyor.

3- The Big Bang Theory (2007-2019)

Son derece zeki ama sosyal ilişkiler konusunda oldukça başarısız olan iki araştırma görevlisinin, karşı dairelerine taşınan garson kız Penny ile olan eğlenceli komşuluk ilişkilerine odaklanan The Big Bang Theory, Two and a Half Men yaratıcısı Chuck Lorre imzalı, zekâ dolu senaryosu ile alkışı hak eden bir başka yapım.

Kadrosunda ise Jim Parsons, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar ve Mayim Bialik gibi isimler yer alıyor.

2- The Office (2005-2013)

Dunder Mifflin kâğıt şirketinin, Scranton / Pensilvanya şubesindeki ofis çalışanlarının günlük yaşamlarına odaklanan The Office, "mockumentary / sahte belgesel" olarak adlandırılan bir durum komedisi.

Ricky Gervais ve Stephen Merchant tarafından yaratılan, BBC'nin aynı isimli dizisinden uyarlanan yapım, farklı karakterler ve olayların eklenmesiyle Amerikan televizyonlarına adapte edildi.

Steve Carell'in başrolünde yer aldığı dizinin kadrosunda; John Krasinski, Jenna Fischer, B. J. Novak, Ed Helms ve Rainn Wilson gibi isimler bulunuyor.

1- Friends (1994-2004)

Yaratıcıları arasında David Crane ve Martha Kaufmann'ın yer aldığı Friends, 20'li yaşların ortalarında, Manhattan'da yaşamlarını sürdüren bir grup arkadaşın hayatlarına odaklanıyor.

Düğün törenini terk eden Rachel'ın, aynı akşam, eski dostu Monica ile karşılaşması, sonrasında onunla ev arkadaşı olmasıyla başlayan hikâye, karakterlerin başlarına gelen acı-tatlı olaylar silsilesi ve birbirleriyle kurdukları bağlar dolayısıyla hem sitcom tarihinin hem de genel olarak televizyon tarihinin en iyi yapımlarından biri olarak anılmasını sağlıyor.

Listemizin birinci sırasında yer alan Friends'in oyuncu kadrosunda ise; Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer ve Matthew Perry yer alıyor.

Kaynak: Ranker


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş