James Gunn ve Peter Safran'ın DC Stüdyoları'nda eş başkanlar olarak göreve başlamalarının hemen ardından, şirket köklü bir yenilenmeye gitti ve Man of Steel (2013) ile başlayan sinematik evren, Aquaman and the Lost Kingdom (2023) ile resmen sonlandı.

"Superman" (Henry Cavill) - Man of Steel (2013)

DCEU'nun önemli bir kısmını oluşturan Justice League ekibi ise, sinematik evrende 2016 yılında vizyona giren Zack Snyder imzalı ancak Joss Whedon'ın tamamladığı filmle izleyici karşısına çıktı. Fakat yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda gerçekleştirilen imza kampanyaları doğrultusunda Zack Snyder'ın düzenlediği Zack Snyder's Justice League, 2021 yılında tekrar izleyiciyle buluştu.

Zack Snyder's Justice League (2021)

Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck, Ray Fisher, Ezra Miller ve Jason Momoa'dan oluşan Justice League'in oyuncu kadrosu, stüdyonun aldığı radikal kararın ardından tamamen dağıldı.

Gunn ve Safran'ın yeni evrenleri için yaptıkları ilk oyuncu seçimi Superman karakteri için oldu. Kriptonlu Kal-El karakterini DCU'da David Corenswet canlandıracak.

David Corenswet

Superman dışında, başka herhangi bir Justice League üyesi için oyuncu seçimi yapılmadı. Fakat DC hayranlarının bu konuda dikkate almaya değer önerileri var.

10- Alexandra Daddario - "Wonder Woman"

Alexandra Daddario, hayranlar tarafından yeni DC Evreni'nin Wonder Woman karakteri için tercih edilen en popüler isimlerden biri. Aktörün fiziksel olarak karaktere benzemesi de büyük bir artı olarak görülürken, daha öncesinde Percy Jackson film serisinde Athena'nın kızı Annabeth Chase rolünde izleyici karşısına çıkmış ve bir kahramanı canlandırma konusunda ne kadar yetenekli olduğunu kanıtlamış olması önemli bir etken.

Ayrıca Daddario, DC'nin Tomorrowverse animasyon evreninde Lois Lane'i seslendiriyor. Aynı evrende Supergirl'ü seslendiren Meg Donelly'nin, canlı aksiyon Supergirl karakteri için yapılan oyuncu seçmelerinde finalistlerden biri olması, DC'nin seslendirme sanatçılarını da değerlendirme içerisine aldığını kanıtlarken, bu durum Daddario'nun da adaylardan biri olma ihtimalini artırıyor.

9- Alan Ritchson - "Batman"

Yeni evrende Batman'i konu edinecek olan The Brave and the Bold hikâyesi için en güçlü adaylardan biri de Alan Ritchson. Şu sıralar Reacher ve The Ministry of Ungentlemanly Warfare'da boy gösteren aktörün zaten halihazırda bir DC geçmişi bulunuyor. Kendisi yıllar önce Smallville dizisinde Aquaman olarak karşımıza çıkmıştı.

Dünya çapında ünlü bir yıldız haline gelen Ritchson, neredeyse her fırsatta Batman'i oynamak istediğini dile getiriyor.

8- Alexander Ludwig - "Aquaman"

Jason Momoa'nın, yeni DCU içerisinde bir geleceği olacak gibi görünüyor. Ancak bunun Aquaman değil Lobo olacağı uzun zamandır konuşulanlar arasında.

Yeni DCU'da, Aquaman rolünü Momoa'dan devralacak isimlerden biri olarak değerlendirilen kişi Vikings dizisiyle tanıdığımız genç aktör Alexander Ludwig.

Ludwig'in herhangi bir DC projesinde geçmişi bulunmuyor ancak Heels isimli dizide, Arrow'un yıldızı Stephen Amell'ın karakterinin kardeşi olarak karşımıza çıkmışlığı var.

7- Jake Gyllenhaal - "Batman"

Çağımızın en yetenekli aktörlerinden biri olan Jake Gyllenhaal da Batman karakteri için istenen isimler arasında.

Hem bir kahramanı hem de kötü bir karakteri eşit derecede başarılı şekilde canlandırabildiğini defalarca kez kanıtlamış olan aktör, yıllar önce Christopher Nolan'ın The Dark Knight üçlemesi için Bruce Wayne karakterinin seçmelerine katılmış, ancak o da Cillian Murphy gibi rolü Christian Bale'a kaptırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir röportajda bu konuya değinen Gyllenhaal, hâlâ Batman'i canlandırmaktan gurur duyacağını söylüyor.

6- John David Washington - "John Stewart / Green Lantern"

Green Lantern'lerden biri olan John Stewart, neredeyse DCEU'da görünecekti. Zack Snyder, Justice League için Wayne T. Carr tarafından canlandırılan bir John Stewart sahnesini çekmiş ancak filmde onun yerine Martian Manhunter'ın yer alması istendiği için John'a filmde hiçbir zaman yer bulunamamış.

Yeni DC evreni için planlanan bir Lanterns dizisi bulunuyor ve Hal Jordan ile John Stewart'ın da evren için önemli bir rol oynayan gizemi araştıracağı söylenen bu dizide güçlü oyunculara ihtiyaç olduğu bildiriliyor. Christopher Nolan'ın Tenet filminde başrol oynayan John David Washington'ın John Stewart için mükemmel olduğu düşünülmekle birlikte, Nolan'ın da birçok fan ile aynı düşünceyi paylaştığı söyleniyor.

5- Charlie Hunnam - "Green Arrow"

DC izleyicilerinin senelerdir vazgeçmediği bir diğer isim; Green Arrow rolünde Charlie Hunnam.

Sons of Anarchy dizisiyle tanıdığımız aktörün, fiziksel olarak karaktere birebir benzemesi ve harika oyunculuğu dolayısıyla işin altından basit bir şekilde kalkabilecek biri olması bir yana, Hunnam, 2023 yılında kendisine teklif edilen Green Arrow rolünü reddettiğini açıklamıştı.

"Yeşilin benim rengim olduğundan emin değilim ama spandeksin benim malzemem olmadığından oldukça eminim."

4- Adria Arjona - "Wonder Woman"

Adria Arjona, DC hayranlarının Wonder Woman karakteri için istedikleri bir diğer isim. Geçtiğimiz yıllarda Morbius filminde yer alan oyuncu, bir süper kahraman filminde oynamanın ne demek olduğunu zaten daha öncesinde deneyimlemişti.

Yakın zamanda Andor dizisinde de boy gösteren Arjona, hem karizmatik hem de şefkatli bir karakteri canlandırabileceğini burada kanıtlamıştı.

3- Lucas Till - "The Flash"

Uzun yıllar Flash karakterini canlandırmış olan Grant Gustin'in, DCU'da da Barry Allen karakterine hayat vermesini isteyen büyük bir kitle var. Ancak yeni evrende bu karakteri başkası canlandıracak gibi görünüyor.

X-Men serisinden tanıdığımız Lucas Till ise hayranların bu rolde en çok görmek istediği isimlerden bir tanesi. Yeni nesil (artık onlar da eski oldu ama neyse) X-Men'de Havoc karakteriyle karşımıza çıkan genç oyuncunun yeni Flash için mükemmel bir tercih olacağı düşünülüyor.

2- Glen Powell - "Green Lantern / Hal Jordan"

DC'nin, hayranlara çok uzun zamandır kaliteli bir Green Lantern projesi borcu var. Son zamanlarda Top Gun: Maverick ve Anyone But You gibi yer aldığı yapımlarla isminden bahsettiren oyuncu Glen Powell da Hal Jordan karakteri için istenen isimlerden bir tanesi.

Hem Marvel hem DC evreni için birçok karakterle ismi anılan Powell'ın bu rolde mükemmel olacağı düşünülüyor.

1- Jensen Ackles - "Batman"

DC hayranlarının bu evrende görmeyi en çok istediği ve böylelikle listemizin birincisi olan isim Jensen Ackles. Yetenekli aktör şimdilik The Brave and the Bold'da Batman'i canlandıracak en iyi aday olarak görünüyor.

Superman'i canlandıracak olan David Corenswet ile aralarında bulunan yaş farklı (15) ve filmde Robin/Damian Wayne'in yer alacak olması gibi detaylar, DCU'nun daha olgun bir Batman için arayışta olduğu ihtimalini artırıyor.

Supernatural ve The Boys dizilerinde sergilediği başarılı performanslarla isminden bahsettiren Ackles'ın, yoğun dövüş sahnelerinin çekimlerinde de oldukça yetenekli bir aktör olduğu biliniyor.

DC'nin Tomorrowverse evreninde Batman'i seslendiren aktör, DCU'nun Batman'i olarak karşımıza çıkarsa çok da şaşırmayacağız, çünkü bunu kendisi yıllar öncesinde zaten söylemişti:

Kaynak: ScreenRant


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş